Youtube Shorts nově v krátkých videích umožní použít až 60 sekund licencované hudby

Youtube Shorts nově v krátkých videích umožní použít až 60 sekund licencované hudby
2022-11-19T09:30:36+02:00
• 19. 11. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Krátká videa jsou v dnešní době velmi populární. Setkat se s nim můžeme nejen na nejpopulárnější platformě pro tento druh obsahu – TikToku, ale také na Facebooku, Instagramu a v neposlední řadě také na Youtube.

Youtube Shorts dostávají 60 sekund licencované hudby

Youtube pro svá krátká videa Shorts umožnil přidat k videoobsahu 15sekundovou hudbu, která podléhá licenčním podmínkám. 15 minut není hodně, ale muselo to stačit. Nyní podle posledních zpráv Youtube prodlužuje čas pro licencovanou hudbu na celou jednu minutu. Youtube se tak snaží přitáhnout tvůrce působící na TikToku a dalších platformách na legální používání licencované hudby. Ta je bolestí všech platforem. DMCA – americký zákon pro ochranu autorských práv na digitální obsah v Americe působí vrásky tvůrcům videí, protože ti jsou mnohdy nahlášení už jen za to, že v jejich videu byla slyšet hudba podléhající licenci například z projíždějícího auta.

youtube shorts 681x383x

Zdroj: Variety.com

Ani 60 sekund hudby není mnoho, nicméně mnoho tvůrců jistě tento krok ocení. Bohužel však ne všechna hudba bude dostupná v minutové délce. Některé tituly budou dostupné pouze ve 30 sekundové délce a některé budou mít pouze 15 sekund. Vše záleží na tom, jakou má Youtube licenční smlouvu s nahrávacími společnostmi. To, jakou délku bude mít konkrétní hudební titul, uvidíme při výběru hudby k videu. Tato novinka se aktuálně zavádí, znamená to tedy, že chvíli potrvá, než bude dostupná pro všechny.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat