Twitter – ověřený účet nemusí být oficiální, ale rozlišit to půjde

Twitter – ověřený účet nemusí být oficiální, ale rozlišit to půjde
2022-11-09T08:00:05+02:00
• 9. 11. 2022

Zdroj: Dotekománie

Twitter si zažívá strukturální zemětřesení po převzetí novým majitelem, kterým se stal Elon Musk. Ten dokáže skrze své příspěvky na Twitteru vyvolat nejrůznější reakce a také změny. V poslední době se věnuje funkcionalitě a budoucnosti právě této sociální sítě. Navíc někteří zaměstnanci byli vyhozeni z práce, aby následně byla část z nich najata zpět. Elon navíc každý týden předhodí řádku nápadů, které se mají naplnit právě u Twitteru. Největší změny se dějí kolem ověřených účtů, ale nakonec to nemusí být tak horké, jak se mohlo zdát.

Ověření a oficiální

Získat malou modrou fajfku u svého profilu bylo v mnoha ohledech nemožné, jelikož ji dostal jen takový účet, který patřil celebritě, veřejně známé osobě, novinářům, vládám, nejrůznějším organizacím a podobně. Jednalo se o nástroj, pomocí kterého šlo získávat oficiální informace. Navíc uživatelé měli jistotu, že se nejedná o falešný nebo parodický účet.

S představením nové verze Twitter Blue si každý může zakoupit tuto modrou značku a získat tak ověřený profil. Na tuto novinku se ale snesla kritika, že může značně ovlivnit zveřejňování obsahu a dokonce že některé profily i tak mohou být stále falešné, případně se vydávat za něco nebo za někoho jiného. Na to Twitter reaguje další novinkou. Modrý odznáček sice může mít profil, ale aby byl považován za oficiální, musí mít ještě jednu značku.

FhEz6ZHVsAAFVlI 1190x944x

Zdroj: Twitter

Jak můžete vidět, tak pod názvem účtu je navíc další odznáček, ale tentokrát s textem Oficiální. Právě toto uvedení je v podstatě novým označením profilu patřícího skutečné osobnosti, novináři, organizaci atd.

Sice někteří mohou být zmateni, ale jde o poměrně logické vyústění. Modrý odznak znamená, že dotyčná osoba si platí Twitter Blue, což graficky koresponduje. Oficiální účet poznáte pomocí informace přímo na profilu. Tato změna se brzy objeví na sociální síti a již nyní je jasné, že ne všechny účty dostanou označení Oficiální, byť v původní verzi měli značku ověřeného profilu.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat