LG Display představuje roztažitelný 12palcový displej

LG Display představuje roztažitelný 12palcový displej
2022-11-11T16:32:52+02:00
• 11. 11. 2022

Zdroj: LG

Skládací displeje všichni dobře známe. Poslední dobou se ale začínají objevovat zařízení s roztažitelnými displeji, což je úzce související technologie. LG Display teď představil 12palcový panel, který lze roztáhnout o další dva palce.

LG Display dalším průkopníkem?

Tento typ ohebného panelu lze podle LG použít třeba v oděvech a na nábytku, jelikož se jednoduše přizpůsobí složitým tvarům a díky schopnosti roztažení bude nošení / sezení pohodlné. LG Display předpokládá použití v různých průmyslových odvětvích, vč. už zmíněné módy nebo v automobilovém / leteckém průmyslu. 

Displej dosahuje dobrých kvalit, byť jde stále o prototyp. Při 100 ppi má hustotu pixelů podobnou hustotě 40palcovému 4K televizoru. Samozřejmě poskytuje plnohodnotné RGB. Panel je postaven na speciálním silikonovém substrátu, který se používá i pro kontaktní čočky. Obsahuje mikro-LED (menší než 40 µm), které jsou připojeny pomocí pružin ve tvaru S namísto přímých drátů, takže se mohou natáhnout o 20 % bez zlomení / poškození. 

LG Display

Zdroj: GSMArena

Podobný prototyp představila firma Royole minulý rok. Její panel se uměl roztáhnout o 30 % a její technologie dosahovala 120 ppi, demonstrovanou obrazovkou byl ale malý 2,7palcový panel s rozlišením 96 x 60 px. LG Display tak může být dalším průkopníkem. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat