Připravovaný dock pro iPad jej má proměnit v chytrý displej

Připravovaný dock pro iPad jej má proměnit v chytrý displej
2022-10-18T13:30:39+02:00
• 18. 10. 2022

V říjnu letošního roku očekáváme vydání nové generace operačního systému pro tablety s označením iPadOS 16. Ten býval v minulosti představován současně se stejnou generací systému iOS určeném pro iPhony – ostatně iPadOS z iOS přímo vychází, a až do roku 2019 nesl i stejné označení. V letošním roce nicméně došlo ke změně v načasování – iOS 16 byl uvolněn tradičně v září, zatímco iPadOS 16 se očekává teprve nyní. Podle Applu je důvodem to, že jde o separátní produktovou řadu, která si zaslouží své vlastní datum vydání operačního systému. Spekuluje se ovšem o tom, že důvodem pozdějšího uvolnění jsou problémy se Stage Managerem, což je nová multitaskingová funkcionalita iPadOS (a také nového macOS Ventura).

iPad 01 XDA 810x298x

Zdroj: xda-developers

To ale není, co se týče října, všechno. Ačkoliv společnost Apple zatím nevydala oficiální oznámení, několik zdrojů přišlo s informací o tom, že tento měsíc budou představeny nové iPady. Všeobecně se očekávají dva nové iPady Pro s nejnovějším procesorem Apple M2 (varianty s úhlopříčkou 11 a 12,9 palců). Vzhledem se nijak nemají lišit od moderního designu iPadu Pro představeného loni. Zajímavě ovšem vypadá informace, že Apple plánuje rozšířit produktovou řadu iPad o nové příslušenství, které má zpříjemnit používání iPadů v domácím prostředí.

Nové příslušenství pro iPad

Agentura Bloomberg informuje o tom, že Apple se poslední dobou snaží nalézt způsoby, jak dostat iPady do domácností ve větší míře, než tomu bylo doposud. Jednou z cest, jak tomu napomoci, je právě nové příslušenství. V tomto se Apple může inspirovat přístupem Googlu s jeho vlastním tabletem Pixel. Ten byl představen nedávno, a je mimo jiné schopen fungovat také jako chytrý displej. Tablet se totiž dá připojit k docku, který obsahuje i reproduktor. Tato kombinace nabídne všestrannější využitelnost, elegantnější nabíjení, ale také uskladnění tabletu, pokud se právě nepoužívá.

Zatím to vypadá, že Apple bude chtít podobným příslušenstvím rozšířit svou řadu iPad, a to pravděpodobně v příštím roce. Pokud k tomu opravdu dojde a Applu se skutečně podaří významněji rozšířit iPady do domácností, bude to dobrá zpráva pro diverzifikaci produktové řady iPad, která má historicky velmi silnou pozici v komerční sféře.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat