Připojení k hovoru přes odkaz v aplikaci WhatsApp je nyní dostupné pro všechny

Připojení k hovoru přes odkaz v aplikaci WhatsApp je nyní dostupné pro všechny
2022-10-21T15:13:39+02:00
• 22. 10. 2022

Zdroj: Dotekománie

Zhruba dva měsíce zpátky jsme vás informovali o tom, že WhatsApp testuje funkci, která umožní připojit se ke skupinovému hovoru skrze odkaz. Nyní je tato funkce dostupná pro všechny uživatele.

WhatsApp zavádí funkci, díky které se připojíte k hovoru prostřednictvím odkazu

WhatsApp odkazy na hovory nyní pro všechny

Tuto funkci oznámil Mark Zuckerberg na konci září a v té době byla dostupná pouze pro omezenou skupinu testerů. Nyní si tuto novou funkci můžeme vychutnat všichni. V aplikaci WhatsApp budeme mít nově možnost vytvořit skupinový chat a odkaz na něj sdílet s ostatními uživateli. Ti se pak k chatu přes tento odkaz jednoduše připojí. Odkaz bude možné vytvořit na kartě „Hovory“, kde bude nově v horní části seznamu hovorů položka „Vytvořit odkaz na volání“. Ten následně můžeme zaslat ostatním. Ještě před nasdílením odkazu můžeme definovat, zdali se bude jednat o klasický hovor, nebo videohovor.

WhatsApp Call Links 355x781 355x781x

Zdroj: Android Headlines (se soushlasem)

K odkazu na hovor se může připojit kdokoliv bez ohledu na to, zdali se nachází ve WhatsApp kontaktech, nebo ne. Jedinou podmínkou je, že dotyčný musí mít WhatsApp účet. Do již probíhajícího hovoru pak lze přidávat další účastníky tak, jak je tomu zvykem při stávajících skupinových hovorech. Hovory, které v sobě nesou odkaz na sdílení budou v seznamu hovorů označeny ikonou. Zatím není jasné, zdali odkaz na tyto sdílené hovory bude mít omezenou platnost, či nikoliv. Pokud by tomu tak nebylo, bylo by možné se k takovému hovoru kdykoliv opětovně připojit. Co zde také trochu postrádáme je možnost vytvořit i v aplikaci WhatsApp událost, kdy s odkazem k hovoru by bylo možné nastavit i datum a čas konání skupinového hovoru, podobně jako to nabízí například platformy Google Meet, nebo Zoom.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat