Hračička pro pány komerční článek

Hračička pro pány [komerční článek]
2022-10-26T11:31:04+02:00
• 25. 10. 2022

Když se zamyslíme nad koníčky kluků a mužů, určitě je jich méně než těch pro dívky a ženy. Jedním z koníčků, který přetrval století, je lepení modelů autíček, motocyklů, lodí a vojenské techniky. Také jste jedním z modelářů?

Kromě sportů, kterým muži propadají nejvíce, se pánské koníčky dají spočítat na prstech rukou: Tak například rybářství, myslivost, sbírání poštovních známek, mincí nebo pohlednic a z nových pak počítačové a konzolové hry. Koníček „jít na pivko“ opět přetrval století. Ale co modelařina…?! To je velký koníček, který vyvěrá ze záliby mužů ve všem, co je motorové. Když jako žena víte, že některé modýlky jsou i vkusné a designové, alespoň máte svému muži co kupovat k narozeninám a k Vánocům. I ostatním ženám prozradíme to tajemství. Ony věci, o nichž je řeč, mají název Abrex modely.

Firma Abrex vznikla na konci minulého století a nejdříve se zabývala dovozem modelů aut ze zahraničí. Za pár let se ale firma začala specializovat na navrhování a konstrukci českých modelů aut. První model, který opustil továrnu v Divišově, byla Škoda Octavia druhé generace.

Firma vyrábí detailní modely značek Laurin & Klement, Škoda, Praga, Velorex, Tatra, Jawa, Buggyra, Aprilia a Ogar, vyráběné v měřítkách 1:18, 1:43 a 1:72. Firma se zaměřuje na historické, klasické, moderní a také závodní modely. Zároveň firma produkuje i nikdy nevyráběné koncepty. Cílem společnosti Abrex je zmapování kompletní produkce automobilky Škoda z Mladé Boleslavi od roku 1905.

Cestujete-li rádi, máme pro vás tip na výlet do Muzea autíček a starých hraček, které jsou vystaveny v zámku Příseka. Čeká tam na vás 11 500 raritních exponátů – téměř kompletní sbírka autíček a modelů vyrobených na území Československa ve 20. století, a to jak od desítek výrobců tuzemských, tak samozřejmě i těch zahraničních.

Pokud jste tedy fanouškem aut a těch českých zvlášť a zároveň nejste zruční, pak pro vás život nekončí! Kovové modely Abrex jsou již sestavené a nemusíte se tedy děsit, když víte, že stejný model v plastovém provedení se skládá z 650 dílků…

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat