Apple zdražil Apple Music, Apple TV+ a Apple One

Apple zdražil Apple Music, Apple TV+ a Apple One
2022-10-25T19:30:41+02:00
• 25. 10. 2022

Zdroj: Kartikey Das (pexels)

Kromě vydání velkých updatů svých operačních systémů (iOS 16.1, iPadOS 16.1, macOS 13 Ventura, watchOS 9.1) si pro nás Apple připravil ještě jednu novinku – a to nikoliv příjemnou. Cupertinská společnost totiž mírně zvýšila ceny předplatného u služeb Apple Music, Apple TV+ a Apple One. Tato změna se týká také České republiky.

Podívejme se tedy na zvýšení cen předplatného jednotlivých služeb podrobněji.

Apple Music

U individuálního tarifu aktuálně došlo ke zvýšení ceny předplatného ze 149 Kč/měs na 165 Kč/měs, což znamená zdražení o 11 %.

U rodinného tarifu se cena předplatného zvýšila z 229 Kč/měs na stávajících 259 Kč (zdražení o 13 %).

U studentského tarifu cena předplatného zůstává na 89 Kč/měs, zde tedy ke zdražení nedošlo.

Sám Apple odůvodňuje zvýšení cen „nárůstem licenčních nákladů, kdy umělci a skladatelé za svou hudbu získají více peněz“. Není zatím jasné, zda se k autorům hudby dostane celý tento nárůst ceny.

Apple TV+

Služba Apple TV+ stojí nyní také více, u nás došlo ke zvýšení z původních 139 Kč/měs na 199 Kč/měs, tedy o celých 43 %.

Důvodem zdražení je podle Applu fakt, že služba samotná byla původně (v roce 2019) „představena za zaváděcí cenu“, což naznačuje, že Apple už od počátku neměl v úmyslu cenu držet takto nízko.

Apple One 01 neowin 760x428x

Zdroj: neowin

Apple One

Služba Apple One je relativně čerstvou novinkou (r. 2020) mezi službami Applu, v jednom balíčku sdružuje služby Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade a iCloud+. To vše za výhodnější cenu, než by tyto služby stály jednotlivě.

Apple One individuální tarif (Music, TV+, Arcade a iCloud+ o velikosti 50 GB) je nabízen za cenu předplatného zvýšenou z původních 285 Kč/měs na aktuálních 339 Kč/měs, což znamená zdražení o 19 %. Tento balíček přináší oproti jednotlivým službám v něm zahrnutým úsporu 189 Kč/měs.

Apple One rodinný tarif (Music, TV+, Arcade a iCloud+ o velikosti 200 GB) je pak za cenu předplatného zvýšenou z původních 389 Kč/měs na aktuálních 449 Kč/měs (zdražení o 15 %). I tento balíček přináší úsporu oproti jednotlivým službám, a to 227 Kč/měs.

Toto navýšení se s okamžitou platností týká nových zákazníků. U stávajících zákazníků zůstanou ceny v původní výši do té doby, než vyprší jejich stávající předplatné. Apple se zavázal na zvýšení ceny u stávajících předplatných upozornit 30 dní před datem jejich vypršení.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat