Apple vydal iOS 16.1 Beta 5

Apple vydal iOS 16.1 Beta 5
2022-10-13T09:38:08+02:00
• 13. 10. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Na své letošní vývojářské konferenci WWDC22 Apple představil nejnovější iterace svých operačních systémů iOS 16 pro iPhone, iPadOS 16 pro iPady, macOS Ventura pro Macy, a watchOS 9 pro Apple Watch. Nosnými prvky všech představených systémů byly vizuální změny spolu s novými užitečnými funkcemi. Apple se tak dále snaží svým uživatelům ještě více zpříjemnit ovládání svých zařízení.

Příkladem může být kompletně přepracovaná uzamčená obrazovka (Lock Screen), která je nyní mnohem více přizpůsobitelná, než tomu bylo v minulých verzích iOS; nově též podporuje vybrané widgety.

macOS Ventura má zase přepracované uživatelské rozhraní, které se vizuálně i způsobem ovládání přibližuje systému iPadOS, což uživatelům zjednodušuje současné používání obou platforem.

První verze nového systému iOS 16 byla vydána v září, aktuálně je veřejně k dispozici update 16.0.3, který opravuje některé chyby první ostré verze. Ovšem kromě těchto minoritních updatů Apple intenzivně pracuje  na prvním velkém updatu 16.1. Aktuálně (11.10.) byla pro vývojáře a beta testery uvolněna už pátá betaverze.

iOS 16 1 Beta 5 01 1179x899x

Zdroj: xda-developers (se souhlasem)

Co je nového v iOS 16.1 Beta 5

Poslední betaverze řeší zejména následující oblasti:

  • kompatibilitu Apple HomeKit s některým příslušenstvím standardu Matter
  • problémy s alokací operační paměti

Podle očekávání nepřináší Beta 5 žádné vizuální změny ani nové funkce, ty již byly představeny a testovány v předcházejících betaverzích. Nyní jde především o opravy „pod povrchem“, které nejsou vidět navenek, ale řeší již zjištěné problémy a nedostatky dřívějších betaverzí. Vše tak nasvědčuje tomu, že v horizontu 2 týdnů můžeme očekávat vydání veřejné verze iOS 16.1.

Pokud vás zajímá kompletní přehled všech novinek 5. bety, najdete jej na webové stránce pro Apple vývojáře zde (v angličtině).

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Karlo Montausir

14. 10. 2022, 17:01

Dobrý. Tak ať hodně mlád dlouho zůstane.????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat