Apple údajně pracuje na iPadu s úhlopříčkou 16 palců

Apple údajně pracuje na iPadu s úhlopříčkou 16 palců
2022-10-29T11:30:41+02:00
• 29. 10. 2022

Zdroj: xda-developers

Společnost Apple nedávno vydala nové iPady Pro, které jsou poháněny nejnovějším procesorem Apple M2. Pohříchu upgrade procesoru byl jednou z mála změn oproti předchozím generacím, takže tyto nové iPady Pro se zatím nesetkaly s přílišným nadšením. Existují ovšem důvody se domnívat, že si Apple ještě nechal eso v rukávu. Podle posledních zpráv totiž aktuálně pracuje na něčem velkém – v tomto případě doslova: příští rok má totiž být představen nový iPad s enormní úhlopříčkou 16 palců.

Velikosti displejů u iPadů v kontextu:

Aktuální generace klasických iPadů (10. generace) a iPadů Air (5. generace) nabízejí úhlopříčku 10,9 palce; nejnovější iPad Pro (6. generace) disponuje displeji o úhlopříčce 11 a 12,9 palců. Před nějakou dobou proběhly zvěsti o tom, že Apple pracuje na větších iPadech, konkrétně se mluvilo o úhlopříčkách 14,1 nebo dokonce 15 palců. Z tohoto pohledu jsou tedy zprávy o plánovaném 16palcovém iPadu překvapivé, a pokud se potvrdí, bude se jednat o jeden z největších tabletů na trhu vůbec.

Apple

Zdroj: 9to5mac

Původní informace o plánované dostupnosti tohoto tabletu zmiňovala poslední čtvrtletí roku 2023, takže si pravděpodobně ještě nějakou dobu počkáme. Co se týče ceny, vzhledem k extrémní úhlopříčce se patrně bude blížit ceně MacBooků, a snad ji dokonce převyšovat.

Uvidíme tedy v příštím roce, zda se tyto spekulace potvrdí. Pokud ano, bude zajímavé sledovat, jak tento nový produkt zapadne do aktuální strategie Applu, totiž pomalu sbližovat produktové řady iPad a MacBook. Tento trend je vidět například na nové systémové komponentě s názvem Stage Manager, která byla oficiálně vydána v minulých dnech. Stage Manager slouží k efektivnějšímu multitaskingu, a je součástí obou nejnovějších operačních systémů, jak iPadOS 16.1 pro tablety, tak 13 Ventura pro notebooky.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat