Nokia Circular chce změnit způsob pořizování smartphonů

Nokia Circular chce změnit způsob pořizování smartphonů
2022-09-03T15:00:37+02:00
• 3. 9. 2022

Zdroj: HMD Global

Už poměrně dlouhou dobu lze sledovat, jak výrobci omezují dopad na přírodu při výrobě i zasílání smartphonů. Někteří používají kompletně recyklované materiály pro balení i výrobu zařízení. Také se zmenšuje samotné balení, aby se nepřepravoval zbytečný „vzduch“. Posledním takovým trendem je absence příslušenství, a to i nabíječky. HMD Global v rámci představení nedávných novinek uvedla službu Circular.

Představeny novinky Nokia X30, Nokia G60 a Nokia C31

Circular aneb pronájem mobilního telefonu

Už jste asi viděli nejrůznější služby, v rámci kterých lze získat nejen smartphone za poplatek, přičemž po nějaké době jednoduše vyměníte zařízení za nové. Podmínkou je jen placení na měsíční bázi. I tak by se dala popsat služba Circular. HMD Global ji ale trochu ozvláštnil.

Čím déle jste předplatitelem, tím více dostanete tzv. „semínek“. Jde vlastně o bodový systém a samotná semínka pak můžete připsat nějaké společnosti zaměřující se na ekologii. Firma jim pak přispěje na jejich snažení. Zde ale jde spíše o samotná zařízení. Například po 90 dnech lze požádat o obměnu a firma jednoduše vymění mobil za jiný z nabídky.

„V HMD Global už dlouho usilujeme o to, aby si lidé své telefony ponechávali déle a neměnili svá zařízení tak často jako doposud. Dalším krokem v tomto procesu je představení nové služby pronájmu našich produktů s názvem Circular. Ta odměňuje zákazníky, kteří používají jeden model po delší dobu. Neustále zvyšujeme podíl recyklovaných materiálů při výrobě nových zařízení a pokračujeme v naší snaze nabízet modely pro dlouhodobé používání s častými a pravidelnými aktualizacemi systému i zabezpečení.” , Florian Seiche, CEO společnosti HMD Global

Vrácené zařízení čeká ale druhý život. Dojde k repasování a zaslání dalšímu zákazníkovi, případně dojde na znovupoužití dobrých součástek. Také je zde možnost, že bude věnováno charitativním účelům. Pakliže je zařízení poškozeno, ztraceno nebo nebo ukradeno, tak je zaslané nové, přičemž zde má firma své podmínky a také jsou součástí i případné poplatky.

Jakmile dojde k ukončení předplatného, zařízení musí být vráceno. V současnosti HMD Global zařadilo do tohoto programu tři zařízení – Nokia G60, Nokia XR20 (recenze) a Nokia T10. Cena začíná na 10 librách měsíčně, přičemž je součástí poplatek ve výši 30 liber. Měsíčně tak v přepočtu stojí Nokia G60 přibližně 354 Kč.

Screenshot 35 1340x845x

Zdroj: HMD Global

Circular je ale spíše v pilotním režimu a je dostupná jen pro zájemce v Německu a ve Velké Británii. Plánuje se ale rozšíření do dalších zemí.

Zdroj: pressmob.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat