Logitech G Gaming bude herní konzole s Androidem aktualizováno

Logitech G Gaming bude herní konzole s Androidem [aktualizováno]
2022-09-03T19:42:37+02:00
• 3. 9. 2022

Zdroj: Evan Blass (se souhlasem)

2

Aktualizováno 3. 9.

Po pár dnech zde máme další informace o herní konzoli od Logitechu. Dle dostupných informací bude mít procesor Snapdragon 720G. Součástí bude operační paměť o velikosti 4 GB a všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 6000 mAh. O konektivitu se má starat WiFi 5 a systém bude ve verzí Android 11. Taková sestava by měla dostačovat na streamování her i hraní lokálních.

Logitech G Cloud Gaming Handheld Google Play Console listing screenshot 680x476x

Zdroj: xda-developers (se souhlasem)

Původní článek 31. 8.

Herní trh se čím dál více rozšiřuje, přičemž společnosti v poslední době investují nemalé částky do streamovaných služeb. Dnes ve své podstatě ani nepotřebujete výkonné zařízení, postačuje jen kvalitní připojení k internetu. V dohledné době bychom se měli dočkat novinky s Androidem určené pro hraní her. Má pocházet z dílny společnosti Logitech.

Logitech G Gaming

Na internet unikly produktové fotografie Logitech G Gaming, což je menší herní konzole do rukou. Jedna z fotek jasně demonstruje, že si na této novince budete moci zahrát tituly z Obchodu Play a bude mít Chrome a Youtube. Zařízení tedy bude obsahovat systém Androidem a bude mít oficiální certifikaci od Googlu.

Logitech G Gaming Handheld 3 1500x982x

Zdroj: Evan Blass (se souhlasem)

Kromě toho fotka prozrazuje, že k dispozici budou i streamovací služby jako Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now, Steam a zřejmě i Stadia. Logitech G Gaming nabídne standardní ovládací tlačítka a mechanismy stejně jako bude podporovat WiFi a Bluetooth. Zatím ale není jasné, jestli bude možné připojit periferie jako televize nebo jiné příslušenství.

Logitech G Gaming Handheld 1 1500x699x

Zdroj: Evan Blass (se souhlasem)

Co se týče specifikací, tak zde se zatím spekuluje jen o použití procesoru Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1, který se dá přirovnat k Snapdragonu 8 Gen 1, jen má dvojnásobné TDP a také pracuje na vyšší frekvencích. Byl například použit u Razor developer kit, ale nikde jinde, aspoň zatím. Budeme si ale muset počkat na další informace a hlavně představení. Rozhodujícím parametrem bude u Logitech G Gaming samotná cena.

Zdroje: 9to5google.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

StandaKrotil

4. 9. 2022, 1:26

Hezké to je, což o to. Ale smysl? Cloud gaming je nesmysl prostě, to je dobrá leda na tahové strategie. Hry z obchodu play, na to má člověk možnost koupit Razer Kishi. Takže pokud to bude stát vice jak 150$, tak to nemá úplně smysl… kdejaký telefon ve spojení právě s Razer Kishi umí to samé. A možná je i výkonnější. Takovému iPhonu 13 Pro se to jistě rovnat nemůže.

Mirek Fuciman

23. 9. 2022, 20:28

Optikou majitele Steamdecku a se znalostí ceny této věci ( 350 babek ) nevidím vůbec žádný smysl pro její existenci . vždyt to nic neumí a stojí co skoro to samé co základní SD .

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat