Google přidává novinky nejen do Androidu, ale také do Wear OS

Google přidává novinky nejen do Androidu, ale také do Wear OS
2022-09-09T16:35:03+02:00
• 9. 9. 2022

Zdroj: smallandroidphone (se souhlasem)

Google opět vydává novinky pro Android, které zamíří mezi více uživatelů, než jen tedy mezi majitele smartphonů Google Pixel. Součástí je i představení funkce sledování Youtube videí ve službě Google Meet, ale o této funkci jsme vás již informovali. Jsou tu ale i zcela nové funkce.

Wear OS

Systém Wear OS v novější verzi nabízí Tiles, tedy takové widgety. Nově zde jde najít Tiles pro Google Keep, tedy pro samotnou službu poznámek. Můžete tak jednoduše vytvořit poznámku nebo seznam, přičemž funguje i diktování, takže celý proces se značně zjednoduší a ani nemusíte vytáhnout mobilní telefon z kapse.

ezgif 2 046777a048 262x350x ezgif 2 265e2f4e21 362x350x

Zdroj: Google

Současně jsme se dočkali rozšíření na Wear OS. Pokud jste si vytvořili vlastního avatara ve službě Snapchat nebo Bitmoji.com, lze ho využít skrze ciferník od Bitmoji přímo na displeji vašich hodinek. Ten reaguje na časovou dobu i aktivitu, takže pokaždé můžete mít trochu jiný ciferník.

Detekce zvuků

Google se snaží vylepšit systém a služby i pro uživatele, kteří například nemají nejlepší sluch. Soustřeďuje tedy na takzvanou přístupnost, aby používání nebylo omezeno jen na ty, kteří nemají zdravotní komplikace. Před dvěma lety jsme se dočkali funkce, díky které může systém rozeznat zvuk například plačícího dítěte nebo zvonku u dveří a upozornit na to skrze zobrazení na displeji.

Nyní vše vylepšuje o možnost vlastního vytváření upozornění. Systém je poměrně jednoduchý, jelikož stačí nahrát daný zvuk a pojmenovat ho. Následně při detekci daného zvuku upozorní systém skrze hodiny nebo smartphone.

Další novinka se týká vylepšení emoji, respektive samotného vytváření a navrhování těchto obrázků. Zde ale spíše došlo jen na rozšíření možnosti mixování.

ezgif 2 7edeb54992 350x197x

Zdroj: Google

Zdroj: gsmarena.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat