Google Meet dostává integraci Youtube

Google Meet dostává integraci Youtube
2022-09-06T09:35:26+02:00
• 6. 9. 2022

Zdroj: Dotekománie

Google aktuálně mění kompletně své komunikační platformy zaměřené na video konference. Je docela možné, že máte v tuto chvíli ještě v telefonu Duo, Meet a Meet (původní). V dohledné době zůstane jen Meet, což je upravená a přejmenovaná verze Duo. Původní Meet zmizí. Mezitím ale vývojáři dále pracuji na dalších novinkách.

Google a zmatky kolem změny z Duo a Meet

Meet a Youtube

Mezi ty nejnovější funkce patří integrace Youtube do samotné aplikace Meet. V jednoduchosti řečeno, během probíhajícího hovoru je možné přidat navíc i nějaké video z Youtube a sledovat ho společně. V rámci hovoru lze skrze nastavení kliknout na přidání videa. Uživatel je přesměrován přímo do aplikace Youtube, kde vybere požadované video. Následně je mezi všechny uživatele streamováno v rámci probíhajícího hovoru.

Google Meet live share YouTube 1 1080x2400x Google Meet live share YouTube 2 1080x2400x Google Meet live share YouTube 3 1080x2400x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Samozřejmě můžete namítat, k čemu je dobrá taková funkce. Pokud jste někdy byli na videokonferenci a někdo se tam snažil sdílet obrazovku, na které se přehrávalo video, tak to nebyl zrovna nejlepší zážitek. Špatné rozlišení a nízká frekvence snímků je častým neduhem. Integrací Youtube se ale toto dá značně vylepšit, jelikož se streamuje přímo z Youtube a není přetěžováno internetové připojení jednoho uživatele.

Bohužel dnešní novinka u Meet není zcela zadarmo. Abyste mohli takto společně sledovat Youtube v rámci videokonference, tak musíte mít Youtube Premium, tedy placenou službu. Pro účty zdarma není tato novinka k dispozici, aspoň zatím.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat