Youtube chce zviditelnit Shorts

Youtube chce zviditelnit Shorts
2022-08-18T19:30:32+02:00
• 18. 8. 2022

Zdroj: Dotekománie

Formát krátkých vertikálních videí není nový. Dalo by se říci, že vše začalo u již neexistující aplikace Vine. Nyní ve své podstatě převzal žezlo TikTok, který se snaží napodobit nejrůznější služby, včetně Instagramu a Youtube. Právě v případě Youtube se nabízí formát Shorts, tedy 60sekundová vertikální videa. Youtube chce ještě více zviditelnit Shorts jednou vychytávkou.

Youtube Shorts

Formát Shorts se přímo nahrává v mobilní aplikaci Youtube, kde je kompletní rozhraní. Samozřejmě lze vytvořit video mimo aplikaci a pak ho jen nahrát, ale to moc začínajících tvůrců nevyužívá. Youtube se rozhodl, že do těchto videí přidá logo jako vodoznak. Cíl je jednoduchý, jednoznačně označit video, které bylo vytvořeno pro Shorts.

Nemyslete si, že kdokoliv, kdo si stáhne Shorts, bude mít logo ve video. Novinka v podstatě platí jen pro samotné tvůrce. Když se rozhodnou video stáhnout do zařízení ze svého účtu, bude obsahovat logo Shorts. Youtube tak sleduje případy, kdy k nahrání dojde prvně na Youtube a následně uživatel přeposílá video na další platformy.

thread 139221507 15775044529701021157 2350x744x

Zdroj: Youtube

Díky této drobnosti bude tak viditelné na ostatních platformách, odkud video pochází. Je tak možné, že se například na TikTok setkáte s obsahem, kde je logo Youtube Shorts. V podstatě opačný postup, jako je viditelný u videí stažených z TikToku a poslaný na jiné platformy. Pokud si ale tvůrce vytvoří krátké vertikální video mimo Youtube aplikaci, může na ostatní platformy posílat bez loga ve videu.

Zdroje: support.google.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat