Instagram se bude ptát na rasu a etnickou příslušnost

Instagram se bude ptát na rasu a etnickou příslušnost
2022-07-30T11:29:39+02:00
• 30. 7. 2022

Zdroj: Dotekománie

Společnosti musí řešit hodně problémů, zejména u internetových služeb a sociálních sítí. Mnohdy bojují se spamem, s podvodníky, s obtěžujícím chováním a i například s rasismem. Aby lépe firmy bojovaly s uvedenými příklady, shromažďují velké množství dat, které mimo jiné používání k vylepšování funkcí a také při výběru obsahu. Instagram nyní povyšuje tuto snahu a bude se ptát na citlivější údaje.

Vylepšení obsahu pro komunity

Instagram uvádí, že mnoho let se snaží analyzovat data, zejména kolem komunit z minoritních skupin, případně nějak se odlišujících. Ačkoliv má k dispozici mnoho informací, tak k dalšímu kroku potřebuje znát navíc rasu a etnickou příslušnost. Netřeba se zde obávat zneužití dat k cílení reklamy, obsahu nebo snahy propojovat tyto skupiny lidí.

V oficiálním vyjádření je uvedeno, že tento průzkum bude dále analyzován mezinárodní společností YouGov, přičemž na průzkumu budou spolupracovat instituce jako Texas Southern University, University of Central Florida, Northeastern University a Oasis Labs. Ty následně obdrží souhrnné informace a výsledná analýza bude předána Instagramu.

295441080 797411844759456 3255436029219103391 n 3840x2560x

Zdroj: Instagram

Firma uvádí, že i po vyplnění údajů nebudou přímou součástí uživatelského účtu a nebudou použity pro reklamní účely. Samotná data nezůstanou uložena napořád, po 30 dnech budou smazána. Cílem je pochopit používání této sociální sítě různými skupinami lidí, aby následně mohlo dojít k vylepšení samotného doporučování.

Instagram se pohybuje na velmi tenkém ledu a sama společnost Meta má se sběrem informací problémy, tedy v posledních letech. Dotazovat se na rasu a etnickou příslušnost bude jen v USA, ale je možné, že dojde k rozšíření pro získání většího množství dat.

Zdroje: about.instagram.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat