Facebook dovolí uživatelům vytvořit více profilů

Facebook dovolí uživatelům vytvořit více profilů
2022-07-15T06:13:40+02:00
• 17. 7. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nejrůznější služby musí stále řešit problém s falešnými účty. Například Twitter se nedávno pochlubil, že odstranil již miliony falešných účtů. Uživatelé ale ne vždy chtějí vystupovat pod svým reálným jménem nebo zveřejňovat některé typy informací nebo obsahu pod svým běžným účtem. Například na Instagramu můžete mít i několik účtů stejně jako na několika dalších sociálních sítích. Facebook to zatím neumožňoval, ale to se nyní částečně mění.

Jeden uživatel, více profilů

Reuters informuje, že Meta začíná měnit pravidla a dokonce již testuje možnost, aby pod jedním účtem s reálným jménem bylo několik dalších účtů. Konkrétně jich omezil na pět, přičemž mají posloužit pro zveřejňování klidně rozdílného obsahu, případně pro komunikaci a zveřejňování pro rozdílné skupiny lidí.

S tím se změní i podmínky, kde bylo stanoveno, že uživatel může mít jen jeden profil se svým reálným jménem. Zatím se neví, jak novinka vypadá, nebo jak se nastavuje. Testování je omezeno jen na omezený počet zemí a také je dostupné jen u omezené skupiny uživatelů.

04 Facebook Reels in Groups 890x593x

Zdroj: Meta

Stále ale bude potřeba mít jeden hlavní profil, pod kterým budou další. Nebude tak potřeba mít několik přihlašovacích údajů. Jednoduše byste měli mít možnost přepínání, přičemž propojení mezi nimi nebude viditelné. Stále ale bude platit, že si nebudete moci pod svým účtem vytvořit takový, který by sebe reprezentoval jako jinou existující osobu. Dá se tedy představit, že alternativní profil bude třeba pseudonym.

Meta tak chce nabídnout určitou formu anonymnějšího vystupování bez nutnosti vytváření dalšího profilu s novými přihlašovacími údaji. Kdy se novinka rozšíří a jestli vůbec, není známo. Tiskový mluvčí jen potvrdil, že se na alternativních profilech pracuje.

Zdroje: neowin.net, reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat