ČEZ se chlubí novou aplikací, ale ta to schytává v recenzích

ČEZ se chlubí novou aplikací, ale ta to schytává v recenzích
2022-07-17T15:00:41+02:00
• 17. 7. 2022

Zdroj: ČEZ

Dnes má kdejaká společnost nabízí aplikaci ke svým službám, ať se jedná o mobilního operátora nebo nějakého distributora. ČEZ Distribuce představil v tomto týdnu aplikaci Proud, která má zejména napomoci zákazníkům v získávání přehledu odebíraných služeb a také například v komunikaci. Recenze ale nejsou nikterak pozitivní.

Proud

Jak byste od takové aplikace očekávali, tak nabízí funkce jako přehled spotřeby, informace o odstávkách a poruchách, samoodečet elektřiny, notifikace upozorňující na odstávky, poruchy a změny stavu požadavku, možnost nahlásit poruchu nebo zadání požadavku včetně fotografií a GPS, možnost kontaktování přímo z aplikace a sledování stavu řešení.

„PROUD je jedním z velkých milníků v rámci digitalizace naší společnosti a posouvá nás opět o krok blíž v současné, snadné a přehledné komunikaci s našimi zákazníky. Pokračuje tak inovace naší společnosti, kdy do roku 2025 investujeme do moderních digitálních technologií více než 23 miliard korun,“ říká Martin Zmelík, generální ředitel ČEZ Distribuce.

Asi tou nejlepší funkcí bude možnost samoodečtu, kdy na konkrétním odběrovém místě můžete zadat přímo aktuální stav, který se objevují na displeji elektroměru. Také někteří ocení informaci, kdy dochází ke spínání nízkého tarifu.

230x0w 230x498x 230x0w 1 230x498x 230x0w 2 230x498x 230x0w 3 230x498x

Zdroj: ČEZ

Možná byste si řekli, že záporné recenze budou hlavně směřovány na cenu energií a uživatelé si jednoduše budou vybíjet zlost, ale ve skutečnosti se jich hodně věnuje samotné registraci nebo spíše přihlášení. Mnohým se nedaří do aplikace dostat a také vyčítají komplikované přihlášení. Zde jsou ukázky recenzí v Obchodě Play:

  • Paskvil, důrazně nedoporučuji instalovat. Pokud máte u ČEZ smlouvy na více odběrných míst a některá nejsou přímo na jejich distribuční území, máte prostě smůlu, nic neuvidíte.
  • Nelze se přihlásit. Po registraci zadám EAN kód, potvrdím SMS zprávou a poté chce aplikace propojení s Google účtem. A zde je právě problém, protože po potvrzení, že chci použít přihlášení do aplikace se mi po potvrzení z Google vrátí zpět na přihlášení. Nelze se tedy do aplikace přihlásit.
  • Aplikace není moc přehledná, přehlednost je podobná jako u vyúčtování od ČEZu. Musíte se přihlásit do Google účtu, jinak se nezaregistrujete.
  • Nezná EAN, nelze se přihlásit. Přitom mám dvě odběrné místa. Naprosto k ničemu. Jedna hvězda je moc. Kdo tohle udělal. Přitom peníze by na tohle měli mít.? Zlatý „Můj ČEZ“.

Celkově si aplikace Proud za svou krátkou existenci již vysloužila 138 recenzí a má celkové hodnocení 2,2 hvězdičky z 5. Je evidentní, že vývojáři budou muset zabrat, aby uživatelé a zákazníci byli spokojení. Aplikace je dostupná pro Android i iOS.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat