Samsung představil 200MPx ISOCELL HP3 senzor pro mobily

Samsung představil 200MPx ISOCELL HP3 senzor pro mobily
2022-06-23T06:30:53+02:00
• 23. 6. 2022

Zdroj: Samsung

1

Minulý rok se Samsung pochlubil 200MPx senzorem pro mobilní telefony. Bohužel moc zařízení s touto novinkou nevzniklo a výrobci spíše vsází na rozlišení 64 a 50 MPx. I tak jsme se dnes dočkali novinky v podobě 200MP ISOCELL HP3, tedy další generace.

200MP ISOCELL HP3

Samsung se u nového senzoru soustředil samozřejmě na vylepšování, přičemž jedna ze specifikací, která šla dolů, je samotná velikost jednotlivých pixelů. Samsung uvádí, že jsou o 12 % menší. Konkrétně je jejich velikost 0,56 mikrometrů, předchůdce měl 0,64 μm. Nabízí se tedy 200 milionů pixelů na ploše odpovídající pro 1/1,4palcový optický formát.

ISOCELL HP3 1 1920x1080x

Zdroj: Samsung

Díky nejen této novince může mít samotný foto modul o 20 % menší velikosti, což se u mobilních telefonů hodí. Ale není to jen o zmenšování. S novým senzorem přichází i nové automatické ostření nazvané Super QPD, což ve výsledku znamená, že všechny pixely slouží pro ostření a ne jen vybrané, jako tomu bylo u starší technologie.

Nový senzor je schopen pořizovat 8K video při 30 snímcích za sekundu nebo 4K se 120 fps. Samsung si také připravil inovovanou verzi Tetra technologie, pomocí které jde kombinovat pixely. Lze tak docílit přesnějších snímků s nižším rozlišení. Senzor umí spojit 4 nebo i 16 pixelů do jednoho. Dle použití technologie se nabízí ve výsledku 50MPx nebo 12,5MPx snímky. Další novinka je Smart-ISO Pro, což napomáhá k vytváření 14bitových snímků. To také lze využít v kombinaci s HDR. Sériová výroba začne již letos, ale Samsung neuvedl nic konkrétního.

Zdroje: news.samsung.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 23. 6. 2022, 14:51

Minulý rok se Samsung pochlubil 200MPx senzorem pro mobilní telefony. Bohužel moc zařízení s touto novinkou nevzniklo a výrobci?

Nevznikl ani jeden ne že bohužel moc zařízení nevzniklo.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat