Poco C40 se představí již 16. června aktualizováno

Poco C40 se představí již 16. června [aktualizováno]
2022-06-04T18:00:28+02:00
• 4. 6. 2022

Zdroj: Poco

Aktualizováno 4. 6.

Po nějaké době zde máme informace o chystané novince Poco C40. Tentokrát sama společnost prozradila, že k představení dojde již 16. června. Kromě toho potvrdila, že mobil bude mít baterii o kapacitě 6000 mAh. Dá se očekávat, že jak se bude blížit datum uvedení, prozradí ještě další klíčové informace.

poco c40 battery 1080x1350x poco c40 launch 720x900x

Zdroj: Poco

Původní článek 19. 4.

Odštěpená značka POCO společnosti Xiaomi je známá tím, že nabízí působivý hardware chytrých telefonů za velmi atraktivní ceny. Společnost má širokou nabídku chytrých telefonů napříč různými segmenty a cenovými kategoriemi. Řady POCO F a X jsou určeny pro vyšší střední třídu, zatímco řady POCO M a C se zaměřují cenově na základní třídu. Portfolio smartphonů POCO se z velké části skládá z rebrandovaných telefonů Redmi a Xiaomi, přičemž jediným skutečným rozdílem je barevné provedení telefonů a mírně odlišná nástavba softwaru. Zdá se však, že nadcházející smartphone společnosti nemusí být pouhým rebrandingovým modelem své sesterské a mateřské společnosti. Jak naznačují výsledky testu Geekbench, nejedná se o telefon s dostatečným výkonem.

jr510 geekbench

Zdroj: MIUI Polska

 

Výkonem nenadchne, proto potřebuje nenáročnou verzi Androidu

POCO C40 byl nedávno spatřen na Federal Communications Commission (FCC, americký certifikační úřad) s modelovým číslem C3QP. Vzhledem k tomu, že modelové číslo je podobné modelu Redmi 10C (C3Q), se původně předpokládalo, že POCO C40 bude jednoduše rebrandovanou verzí kolegy Redmi. Podle XDA Senior uživatele kacskrz (prostřednictvím MIUI Polska) nebude POCO C40 používat stejný čipset Snapdragon 680 jako Redmi 10C a ani nebude přebírat nic od MediaTeku. Místo toho bude poháněn čipem s názvem JR510, který se nachází v několika telefonech méně známé značky Treswave. Další potvrzení pochází z výpisu na GeekBench pro zařízení s kódovým označením „frost“. Výpis zařízení odkazuje na modelové číslo C3QP, které, jak bylo uvedeno výše, je spojeno s POCO C40.

jr510

Zdroj: MIUI Polska

Kromě toho zjištění uživatele kacskrz se odhaluje, že na zařízení POCO C40 může běžet speciální verze MIUI nazvaná MIUI Go. Do firmwaru MIUI byl nedávno přidán příznak s názvem IS_MIUI_GO_VERSION.

Toto označení se objevuje vedle již existujícího IS_MIUI_LITE_VERSION, který společnost Xiaomi používá k omezení/zakázání funkcí, jako jsou plovoucí okna a režim Game Turbo, na zařízeních se sníženým výkonem a s méně než 4 GB paměti RAM. V tuto chvíli není jasné, zda MIUI Go je pouze režim na úrovni systému, který má omezit energeticky náročné funkce na zařízeních nižší třídy, nebo zda je jedná o nástavbu Androidu Go.

MIUI Go reference 911x54x

Řetězec kódu zmiňující odkaz na MIUI Go. Zdroj: XDA Developers

Podrobnosti o dalším hardwaru POCO C4o nejsou v tuto chvíli známy. Nevíme, kdy společnost POCO plánuje telefon oficiálně uvést na trh, ale kacskrz naznačuje, že bude k dispozici na všech trzích, včetně Evropy.

Zdroje: xda-developers.com, miuipolska.pl, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat