Apple odstraňuje aplikace, protože dlouho nedostaly aktualizaci

Apple odstraňuje aplikace, protože dlouho nedostaly aktualizaci
2022-05-01T18:00:06+02:00
• 1. 5. 2022

Zdroj: CNBC (se souhlasem)

Aktualizováno 1. 5.

Apple oznámil svou strategii kolem odstraňování aplikací, ale asi se dočkal velké kritiky, jelikož nyní trochu pozměnil podmínky. Původně měli vývojáři jen 30 dnů na vyřešení komplikací, aby aplikace zůstaly dostupné. Došlo ke změně a pozměnil tento termín na 90 dnů. U některých aplikací to bude poměrně komická situace, jelikož budou muset dostat aktualizaci, byť nemusí nic obsahovat, ani opravu chyb. A to vše jen s cílem zachování aplikace v obchodě.

Původní článek 25. 4.

Vývojáři se snaží udělat dokonalé aplikace, ale ne vždy se daří. Někdy je nutné provádět optimalizace a opravy chyb, a to nepočítáme nutnost přidávání funkcí, případně přizpůsobení novým požadavkům operačních systémů. Ale někdy může jít o velmi jednoduchou aplikaci, která nevyžaduje aktualizace, jelikož vše funguje bez problémů. Bohužel i vývojáři takových aplikací budou muset vykázat nějakou činnost.

Bezdůvodné odstranění aplikací?

Apple se snaží zdokonalovat obsah svého obchodu s aplikacemi každou chvíli. Někdy zavádí novinky, jindy mění pravidla. Nyní ale asi zachází až příliš daleko, jelikož začíná odstraňovat aplikace, jelikož dlouho nedostaly aktualizaci. Respektive informuje vývojáře, že jejich aplikace nebyla dlouhou dobu aktualizována a že vývojář dostává 30 dnů na vydání aktualizace, jinak aplikace bude odstraněna.

Jedná se o poněkud zvláštní přístup, jelikož některé aplikace nebo hry nepotřebují aktualizaci, ale Apple nutí vývojáře vydat novou verzi. Kdyby aspoň konstatoval, co má být zlepšeno nebo opraveno, ale zde žádný jiný důvod není, jen to, že dlouho nevyšla aktualizace.

appstore sara kurfess YddMIRck34I unsplash 5184x3456x

Fotka od Sara Kurfeß z Unsplash

Existuje ještě druhý důvod, proč odstraní aplikace, ale zde je to pochopitelné. Pokud nějaká vykazuje příliš velkou nestabilitu, nebo již nesplňuje původní záměr. Apple k vyhodnocení používá nový systém, který kontroluje aplikace automaticky.

V obou případech sice k odstranění z AppStore dojde, ale uživatelé, kteří si takové aplikace již nainstalovali, je mají stále k dispozici. Již ale nejsou dostupné pro nové uživatele.

Zdroje: 9to5mac.com, phonearena.com, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat