WhatsApp bude podporovat chytré brýle Ray-Ban

WhatsApp bude podporovat chytré brýle Ray-Ban
2022-04-18T13:30:44+02:00
• 18. 4. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Vývojáři komunikační platformy WhatsApp pracují na mnoha novinkách, které mají zjednodušit používání, nebo přidat další možnosti. Například nedávno jsme se dočkali oznámení, že aplikace dostane Komunity, ale zatím si budeme muset počkat na první implementaci ve stabilní verze aplikací. Nyní se ale dozvídáme, že WhatsApp bude podporovat chytré brýle.

WhatsApp beta pro Android pracuje na aktualizaci zabezpečení mizejících chatů

Jen diktování?

Chytré brýle zatím nejsou standardem ani u jedné společnosti. Dá se říci, že Google byl průkopníkem, ale se svými brýlemi přišel příliš brzy. Jednak technologie nebyla ještě vhodná a celkově se objevovaly otázky kolem soukromí. Google Glass se dá považovat za neúspěšný projekt, ale to neznamená, že došlo ke kompletnímu ukončení. Ostatně i jiné společnosti se snaží pracovat na svém vlastním řešení. Mezi takové patří i Meta, která ve spolupráci se společností Ray-Ban představila brýle Ray-Ban Stories.

Facebook představil „chytré“ brýle Ray-Ban Stories

Zatímco projekt vypadal, že se dočká maximálně podpory aplikací od Facebooku a bude nabízet chytrého asistenta, tak se ukazuje, že by se podpora mohla rozšířit i na aplikaci WhastApp. Právě vývojáři z XDA Developers objevili ve zdrojovém kódu aplikace pro Android, že se pracuje na podpoře asistenta. Sice by mohli někteří doufat v přímou podporu Google Asistenta nebo Alexy, tak v tomto případě je myšlen asistent od Facebooku.

RAY BAN STORIES ROUND SHINY BLACK CLEAR WITH BLUE LIGHT FILTER LENSES2 711x356x RAY BAN STORIES METEOR SHINY BROWN BROWN GRADIENT LENSES2 711x356x

Zdroj: Facebook

Mohli bychom se tedy dočkat situace, že přímo brýle Ray-Ban Stories umožní uživatelům přímo diktovat zprávy, případně přímo navazovat hovory. Samotná komunikace zůstane zabezpečená. Brýle také umožní čtení zpráv a další základní operace. Evidentně má Meta velké plány s chytrými brýlemi a postupně připravuje ekosystém. Jen je otázkou, co vše chce nabídnout. V tomto ohledu ale nepomůže uzavřenost ekosystému a bylo by potřeba otevření API pro všechny vývojáře, aplikace a služby.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat