Facebook představil „chytré“ brýle Ray-Ban Stories

Facebook představil „chytré“ brýle Ray-Ban Stories
2021-09-09T20:35:24+02:00
• 9. 9. 2021

Zdroj: Facebook

Pamatujete si na chytré brýle Spectacles 3? Uvedla je společnost Snap, který provozuje sociální síť Snapchat. Ve své podstatě se jednalo jen o brýle s foťáky, abyste mohli jednoduše sdílet momentky mezi přáteli. Dnes jsme se dočkali ve své podstatě toho samého produktu, ale tentokrát pod taktovkou společnosti Facebook. Brýle se jmenují Ray-Ban Stories a jak název napovídá, jde o produkt vzniklý ze spolupráce firem.

Ray-Ban Stories

Sice i Facebook používá označení chytré brýle, ale nic chytrého na nich ve své podstatě není. Jsou vybaveny dvěma 5MPx foťáky, které umí pořizovat i video. Konkrétně je možné natočit klip o délce 30 sekund. Brýle jsou vybaveny i třemi mikrofony a také reproduktorem. Nemají zabudovaný jakýkoliv displej. Jen obsahují LED světlo, které svítí v momentu, když dochází k zachycení fotek nebo natáčení. K dispozici je také dotyková plocha pro ovládání hudby, pokud byste si chtěli přehrávat něco přes brýle.

Odkaz na video; Zdroj: Facebook

K těmto brýlím je také dodávaná aplikace Facebook View pro Android a iOS, která slouží pro manipulaci s obsahem. Snímky a případně videa nejsou zamknutá jen pro sdílení na Facebook. Jsou podporovány i sociální sítě a komunikační služby jako Instagram, WhatsApp, Messenger, Twitter, TikTok, Snapchat a další. Pro focení lze použít aplikace, tlačítko na brýlích nebo také hlasové povely skrze Facebook Assistant.

RAY BAN STORIES WAYFARER MATTE BLACK DARK GREY LENSES2 711x356x RAY BAN STORIES WAYFARER SHINY BLUE POLARIZED DARK BLUE LENSES2 711x356x RAY BAN STORIES ROUND SHINY BLACK CLEAR WITH BLUE LIGHT FILTER LENSES2 711x356x RAY BAN STORIES METEOR SHINY BROWN BROWN GRADIENT LENSES2 711x356x

Zdroj: Facebook

K dispozici jsou ve dvaceti designových provedeních. Nabíjení probíhá přes speciální pouzdro a brýle jsou schopny zaznamenat na jedno nabití 50 videí nebo 200 fotografií (počítá se i synchronizace s mobilním telefonem). Samotná paměť v brýlích je schopna uchovat 500 fotek nebo třicet 30sekundových videí. O konektivitu se stará Bluetooth 5.0 a WiFi 5 (802.11 Ac, 2.45/5 Ghz).

NRP Ray Ban Stories Product Captures 890x816x

Zdroj: Facebook

Prodej je zahájen v zemích jako USA, Austrálie, Kanada, Irsko, Itálie a Velká Británie. Samotná cena ale asi odradí nejednoho zájemce, když za takovou částku si můžete pořídit lepší zařízení, ale Facebook hlavně zdůrazňuje unikátnost záběrů. Cena je 299 dolarů, což je v přepočtu 6 430 Kč bez daně a dalších poplatků.

Odkaz na video; Zdroj: Facebook

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat