Konec pro Hangouts přichází aktualizováno

Konec pro Hangouts přichází [aktualizováno]
2022-03-31T06:30:26+02:00
• 31. 3. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Aktualizováno 31. 3.

Google se již rozhodl, že novým uživatelům již nedovolí stahovat aplikaci Hangouts pro Android i iOS. Došlo totiž ke zrušení viditelnosti v obchodech. Pokud jste měli aplikaci již jednou nainstalovanou, tak se ještě bude zobrazovat v AppStore a Obchodě Play. V tuto chvíli se tedy nabízí pro profesionálnější používání jen aplikace Google Chat a Google Meet, které ostatně vychází z původního Hangouts. Nyní očekáváme aktualizaci původní aplikace, která znemožní její používání a donutí uživatele přejít na novější služby. Kdy se tak stane, není zatím známo.

Aktualizováno 23. 2.

Jen tak se zbavit služby nebo donutit uživatele k přechodu na novější verzi není jednoduché. To jde vidět u Googlu, který začíná s migracemi. Konkrétně uživatelé účtu Workspace se musí připravit na vynucenou migraci. Konkrétně se tak stane 22. března. Uživatelé budou přesměrováni na Google Chat, tedy v případě aplikací. Ještě nějakou dobu bude fungovat samostatná webová stránka, ale i zde dojde k přesměrování. Tento přechod bude trvat 3 týdny. Zatím se tato migrace netýká těch, co mají uživatelské účty zdarma.

Aktualizováno 25. 2.

Někteří uživatelé služby Hangouts již zjistili, že mohou používat službu Google Chat. Jednoduše jejich účet funguje i v nové komunikační platformě. Google nyní navíc začíná nabízet Hangouts uživatelům možnost vyzkoušení Google Chat v režimu „preview“. Navíc upozorňuje, že některé funkce nemusí fungovat dle představ a stále se pracuje na vyladění. Společnost tak začíná velmi pozvolnou migraci uživatelů. Zatím ale není známé přesné datum, kdy dojde k hromadnému přesunu.

Screenshot 20210225 165914 1080x584x Screenshot 20210225 170006 1080x581x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 2. 12.

Komunikační platforma Hangouts se původně rozdělila na Hangouts Chat a Hangouts Meet, kde došlo následně na přejmenování na Google Chat a Google Meet. Původní Hangouts postupně zmizí a uživatelé budou přesunutí na výše jmenované novinky. Sice jsme se dočkali jedné novinky v Hangouts, ale smyslem je postupný přechod. Další změny také sledují tuto strategii.

Hangouts se v dalším roce změní na Google Chat a zamíří do Gmailu

Plynulejší přechod

V tuto chvíli sice se objevují jednotlivé konverzace z Hangouts v Google Chat a lze obě služby používat současně, ale to neplatí o skupinových konverzacích. Pakliže nyní vytvoříte jednu v Hangouts, automaticky se nezobrazuje v Google Chat.

To se změní od 3. prosince, kdy nově skupinové konverzace se objeví automaticky v Google Chat. Pokud jde o starší skupinové komunikace, tak u nich nedojde k přesunutí. Na druhou stranu se nabídne nástroj na vytvoření nové se stávajícími členy, takže se objeví v Google Chat. Přechod tak bude o něco plynulejší a nebude nutné dohledávat a vytvářet vše od začátku.

Start a new chat 752x1118x Add people to group chats 720x1280x

Zdroj: Google

Další novinka se týká přímo Google Chat, kde konečně Google umožní správu členů skupinové konverzace. Do této chvíle to nebylo možné a pro jakoukoliv změnu jste museli v podstatě vytvořit novou konverzaci. Nově budete moci přidávat i odebírat jednotlivé členy. Všechny tyto novinky budou první dostupné pro platící uživatele, následně budou pro ostatní.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, droid-life.com, workspaceupdates.googleblog.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Polívka

2. 12. 2020, 14:01

Používám Hangouts jako doplněk Chrome. Google chat jsem ale jako doplněk nenašel. Neví někdo jak to bude?

Lucie Budínová

VIP 2. 12. 2020, 15:50

@Pavel Polívka: Také to tak mám s Hangouts. Jinak co jsem nyní zkoušela na Google Chat tak ten stále pro běžné lidi nefunguje, pokud si to neplatíš. Jinak si myslím že časem jako doplněk pro Chrome bude.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat