Twitter spouští Komunity i na Androidu

Twitter spouští Komunity i na Androidu
2022-01-21T13:30:10+02:00
• 21. 1. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Již nějakou dobu Twitter pracuje na funkcích a novinkách v rámci samotné sociální sítě. Mezi ty hlavní patří možnost Super Followerů a také samotné Komunity. K celé funkci ale přistupuje zcela jinak než Facebook. Dnes jsou komunity oficiálně k dispozici i pro Android a lze je tak využívat na všech platformách.

Twitter zavede Super Followery a Komunity

Komunity s omezením

Dnešní příchod Komunit i do aplikace pro Android se dá hodnotit jako poslední krok před příchodem novinek, které chce Twitter nabídnout. Je nutné ale zmínit, že na této sociální síti není možné vytvářet komunity jen tak. Twitter sice každou chvíli představuje novou komunitu zaměřující se na konkrétní téma, ale reaguje tak jen na návrhy. Zřejmě chce předejít efektu, kdy na jedno téma bude existovat několik komunit, které si budou konkurovat a budou se předhánět v počtu členů.

Pakliže se přidáte do nějaké komunity, můžete do ní přispívat, přičemž příspěvky jsou veřejné, ale reagovat na ně mohou jen členové komunity. V tuto chvíli jsou komunity buď pro všechny, nebo jen pro zvané. Přibude ale funkce, pomocí které budete moci požádat o přidání.

FJfXc0fXsAApCOg 3240x3240x FJfVvtHWUAEfAWe 3240x3240x

Zdroj: Twitter

Také se zkoumá možnost vylepšeného moderování, případně funkcionalita typu Q&A. Twitter má s novinkou velké plány, ale asi zatím nelze očekávat, že bychom se dočkali nějakých lokálních komunit. Současné komunity se zaměřují na globální scénu a hlavně na anglicky mluvící uživatele. Snad se ale dočkáme nějakého posunu  a budou postupně spuštěny komunity zaměřující na menší národy. Zatím pro vytvoření komunity muset požádat samotný Twitter. Návrhů je asi velmi velké množství a nelze ani odhadnout, jestli v Twitteru dokáží posoudit každou žádost.

Zdroje: techcrunch.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat