Apple plánuje vydat vlastní brýle pro smíšenou realitu, na trhu dostupné až v roce 2023

Apple plánuje vydat vlastní brýle pro smíšenou realitu, na trhu dostupné až v roce 2023
2022-01-17T11:30:24+02:00
• 17. 1. 2022

Zdroj: Mmacrumors

Pokud jsou zvěsti od leakera Kuo pravdivé, v roce 2022 Apple představí vlastní náhlavní soupravu pro smíšenou realitu (MR). Technologický analytik Ming-Chi Kuo se domnívá, že náhlavní souprava od Apple bude uvedena na trh koncem roku 2022 jen v omezeném množství. Mělo by se jednat o konkurenci k produktu Microsoftu Holo Lens 2. V poznámce zaslané investorům, kterou viděl server 9to5Mac, Kuo zmiňuje, že náhlavní souprava mixed reality (kombinace AR a VR v náhlavní soupravě) společnosti Apple bude „odložena na konec roku 2022.“ Podle analytika začnou dodávky většího množství kusů (kolem 3 miliónů) produktu až v prvním čtvrtletí roku 2023.

ezgifcom gif maker 800x500x

Zdroj: Macrumor

Zpoždění dodávek většího množství kusů. Opět

Kuo již dříve uvedl, že společnost Apple nyní očekává zpoždění výroby náhlavní soupravy pro smíšenou realitu, protože se očekává, že zařízení bude mít mnohem pokročilejší hardware a design než konkurenční produkty.

Ačkoli přesné datum uvedení na trh není známo, pozdní vydání v roce 2022 by mohlo znamenat, že objednávky budou zahájeny v listopadu nebo prosinci, což se u společnosti Apple kvůli omezením dodávek stává často. Jako příklad lze uvést sluchátka AirPods Max, která byla představena v prosinci 2020, zatímco odhadovaná doba dodání se po předběžných objednávkách rychle posunula až na březen 2021.

apple view concept right corner 2560x1600x

Zdroj: Mmacrumors

Náhlavní souprava Apple MR bude mít „inovativní konfiguraci tří displejů“ kombinující dva displeje MicroOLED a jeden panel AMOLED. Další informace naznačují, že zařízení bude vybaveno senzory pro detekci prostředí, ale i gest a také výkonným čipem. Napájení by mělo být 96W, stejně jako u 14″ MacBook Pro.

Obrázky ukazují, že náhlavní souprava bude mít designové prvky inspirované sluchátky AirPods Max a hodinkami Apple Watch. Cena se může pohybovat až na úrovni 3 000 dolarů, v přepočtu přes 60 000 Kč.

Apple AR VR headset 2000x1000x

Zdroj: Mmacrumors

Zdroje: 9to5mac.com, macrumors.com, macrumors.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat