WhatsApp může z bezpečnostních důvodů odpojit připojení přes webovou aplikaci

WhatsApp může z bezpečnostních důvodů odpojit připojení přes webovou aplikaci
2021-12-10T16:42:59+02:00
• 11. 12. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

WhatsApp účet je možné mít pouze na jednom telefonu. Pokud se budete chtít přihlásit na jiném zařízení, to původní bude odpojeno. Stejný princip spočívá i ve webové verzi, kdy můžete být připojení pouze v rámci jednoho prohlížeče, pokud se přihlásíte na jiném, z toho původního budete odpojeni.

WhatsApp ve své nové funkci objevil drobné problémy

To ale neplatí pro webovou verzi aplikace v případě, že jste aktivovali novou testovací funkci, kdy je možné mít připojení k WhatsApp až na čtyřech zařízeních najednou bez toho, aby bylo nutné mít telefon připojen k internetu. Nedávno si ale někteří uživatelé všimli, že byli z některých propojených zařízení odhlášení. Kromě odpojení od účtu se také objevilo varovné hlášení, které upozorňovalo na to, že zařízení bylo odhlášeno z důvodu neočekávaného problému a je nutné se znovu přihlásit.

whatsapp aplikace 636x1198x

 

Problém je v tom, že se tak děje z bezpečnostního důvodu. WhatsApp nedávno objevil problém, který řeší. Problém spočívá v tom, že při používání více připojených zařízení může docházet ke špatné synchronizaci dat mezi zařízeními. Aby WhatsApp mohl problém vyřešit na straně serveru je nutné, aby byla aktuální session odpojena. WhatsApp se rozhodl jít cestou násilného odpojení uživatele namísto varovné hlášky, kterou by většina uživatelů ignorovala. Problém neznamená ztrátu dat, WhatsApp pouze odpojením řeší obnovení správné funkcionality.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat