Uživatelé Facebooku, Instagramu a WhatsApp čelí silným phishingovým útokům. Meta podává žalobu

Uživatelé Facebooku, Instagramu a WhatsApp čelí silným phishingovým útokům. Meta podává žalobu
2021-12-24T11:30:18+02:00
• 24. 12. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

V posledních měsících čelí uživatelé platforem Facebook, Instagram a WhatsApp silnému náporu phishingových útoků. Společnost Meta, která je vlastníkem těchto platforem, již podala žalobu u kalifornského federálního soudu.

Společnost Meta uvedla, že se útočníci skrze phishingové útoky pokouší ukrást přihlašovací údaje uživatelů napříč platformami, které Meta vlastní. Útoky jsou vedeny skrze falešné webové stránky, které se tváří jako přihlašovací stránky pro jednotlivé platformy. Cílem je oklamat uživatele, který má následně zadat své přihlašovací údaje. Ty se tak skrze falešné stránky dostanou do rukou útočníků, kteří získají plný přístup k účtům. Phishingové útoky jsou obvykle vedeny v podobě podvodných zpráv, nejčastěji prostřednictvím e-mailů. Tyto zprávy se tváří jako důvěryhodné. Obvykle obsahují odkaz na falešné webové stránky.

Facebook is now Meta 800x450x

Zdroj: Gizmochina

Ředitelka pro sociální platformy a soudní spory, Jessica Romero, uvedla, že napříč sociálními platformami společnosti Meta, přibývá těchto útoků a společnost již podniká příslušné kroky k odhalení a potrestání útočníků. Meta na svém blogu uvedla, že v souvislosti s podvody bylo odhaleno více než 39 tisíc falešných webových stránek, které sloužily pro krádeže identity uživatelů. Útoky na sociální platformy společnosti Meta zesílily letos v březnu. Ačkoliv útočníci prozatím nebyli odhaleni, podáním žaloby se společnost snaží ochránit bezpečí a soukromí uživatelů.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat