Twitter zakazuje sdílení médií soukromých osob bez svolení zobrazené osoby

Twitter zakazuje sdílení médií soukromých osob bez svolení zobrazené osoby
2021-12-01T10:50:16+02:00
• 30. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sociální sítě postupně představují jednu funkci za druhou, ale ne vždy se musí jednat o nějakou vychytávku nebo vylepšení uživatelské zkušenosti. Postupně se zavádí i bezpečnostní nástroje, které mají za cíl nabídnout vyšší míru bezpečí a ochranu pro ostatní uživatele. Twitter nyní zavádí novinku, která na první pohled vypadá až moc kontroverzně.

Zakladatel Twitteru odchází ze společnosti

Totální zákaz?

Twitter má poměrně rozsáhlé podmínky, v kterých se také věnuje ochraně soukromých osob. Již nyní nemůžete jen ta sdílet soukromě informace o komkoliv. Už jen taková adresa, GPS, číslo bankovního účtu atd. jsou brány za citlivé údaje a uživatelé je nemohou jen tak sdílet. Pakliže by se tak stalo, čelili by postihům.

Nyní do těchto podmínek také zavádí novinku, která postihuje sdílení fotografií a videí s osobami. Konkrétně se uvádí, že nelze sdílet mediální obsah bez svolení konkrétní osoby. Takto napsaná podmínka by mohla evokovat, že před sdílením fotografie, kde jsou i další osoby než jen vy, tak byste museli mít souhlas od všech, než byste daný materiál sdíleli na Twitteru. Naštěstí Twitter rozvádí tuto podmínky o vysvětlující text.

EisimjaUcAINqcw 680x680x

Zdroj: Twitter

Ve skutečnosti nepotřebujete souhlas každé osoby. Pakliže ale nasdílíte snímek, kde je nějaká osoba, která si nepřeje, aby fotka byla zveřejněna, může kontaktovat Twitter a podat nárok na stažení. Sociální síť okamžitě daný materiál odstraní, pakliže se týká konkrétní osoby. Jsou zde ale výjimky. Jen tak požádat o stažení fotografie nebo videa nemůže požádat veřejně známá osobnost.

Jsou zde i další výjimky. Například pokud je ve veřejném zájmu, aby daný materiál byl sdílen, neučiní tak Twitter. Každá žádost tedy bude podléhat kontrole a vyhodnocení.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat