Spotify zpřístupňuje zobrazení textů ke skladbám celosvětově a pro všechny

Spotify zpřístupňuje zobrazení textů ke skladbám celosvětově a pro všechny
2021-11-20T22:27:54+02:00
• 21. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Spotify včera zpřístupnila celosvětově texty k právě přehrávaným skladbám a to jak pro mobilní aplikace, tak i pro webový přehrávač. Funkce je dostupná zdarma pro všechny.

Text ke skladbám je nyní ve Spotify přístupný pro všechny

Tato funkce byla doposavad přístupná pouze pro vybrané země. Včera jsme se dočkali rozšíření do všech zemí, kde je služba Spotify dostupná. Texty poskytuje italská společnost Musixmatch, která je známá jako platforma poskytující texty k písním a to včetně překladů. V současné době poskytuje platforma texty k více než osmi milionům titulů. Novinka je dostupná pro všechny platformy, tedy jak pro iOS, tak i pro Android a je dostupná i pro webové přehrávače a aplikace pro herní konzole a chytré televize.

spotify text ke skladbe 1 1170x2532x spotify text ke skladbe 1170x2532x

Zdroj: Dotekomanie

Zobrazení textů k písním je naprosto jednoduché. Stačí se přepnout na obrazovku právě přehrávané skladby. V případě mobilní aplikace se úplně ve spodní části nachází lišta s označením „Text skladby“. Klepnutím na lištu se zobrazí celý text který lze posouváním procházet. I po vyvolání obrazovky s textem jsou stále přístupné ovládací prvky pro přehrávání hudby. Text lze rovněž sdílet, stačí vybrat jeden, nebo více řádků textu. Texty se ve Spotify objevovaly již historicky, jednalo se o funkci „Behind the Lyrics“ poskytovanou společností Genius. Nyní po zavedení textů od společnosti Musixmatch, Spotify původní koncept opouští.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat