Life360 kupuje společnost Tile

Life360 kupuje společnost Tile
2021-11-24T13:30:29+02:00
• 24. 11. 2021

Zdroj: Tile

Společnost Tile, která vzešla z crowfundingové kampaně, se nyní stává součástí služby Life360, která vyvíjí službu na bezpečnost blízkých a lokalizaci členů domácnosti.

Společnosti Life360 a Tile se spojily

Tile vznikla před téměř osmi lety za podpory crowfundingové komunity. V době svého vzniku se jí podařilo získat finanční prostředky na zahájení výroby lokalizačních štítků, které lze připevnit k široké škále předmětů a pomocí technologie Bluetooth je možné je lokalizovat. Společnost Tile šla ještě dál a své štítky vyvinula tak, aby je bylo možné pomocí aplikace vyhledat prakticky odkudkoliv. Tento koncept se zalíbil společnost Life360, která se specializuje na vývoj lokalizačního softwaru pro poskytnutí zabezpečení pro rodiče a jejich děti. Společnost Life360 koupila Tile za 205 milionů dolarů a získává tak cenného partnera k rozšíření své lokalizační služby.

Tile 1 959x682x

Zdroj: Tile

Společnost Life360 sdělila, že akvizice Tile jí umožní zkvalitnit a rozšířit poskytované služby a lépe tak lokalizovat rodinné příslušníky nebo domácí mazlíčky. Dodává, že ve spojení 33 milionů uživatelů mobilní aplikace v kombinaci se štítky Tile se jí podaří rozšířit dosah své sítě až desetkrát. Life360 zároveň získává přístup do spotřebitelské sítě čítající zhruba 27 000 maloobchodních prodejců, kteří dodávají produkty Tile. Technologie Tile je rovněž používána na více než milionu zařízení třetích stran od bezdrátových sluchátek až po obojky pro psy. Akvizicí Life360 rovněž získává platící prémiové uživatele Tile, čímž rozšíří svou předplatitelskou základnu o 45 % na celkových 1,6 milionů platících uživatelů.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat