Chytrý prsten Oura Ring získává nové funkce, bude předpovídat periodu a měřit srdeční tep po celý den

Chytrý prsten Oura Ring získává nové funkce, bude předpovídat periodu a měřit srdeční tep po celý den
2021-10-27T19:22:57+02:00
• 28. 10. 2021

Zdroj: Oura

Prsten Oura Ring, resp. jeho třetí generace, by měl získat nové funkce, které jej budou činit ještě zajímavějším a všestrannějším. Tento zajímavý gadget z dílny finské společnosti Oura, který magicky přitahuje investory z celého světa, budí v technologickém světě velikou pozornost.

Oura Ring třetí generace přichází s novými funkcemi

Třetí generace Oura Ring by měla dostat nové funkce, mezi které patří předpověď menstruační periody, měření kyslíku v krvi a kontinuální měření srdečního tepu v reálném čase. Nová generace prstenů bude vybavena namísto stávajících tří, rovnou sedmi teplotními senzory a přibude právě další senzor pro měření okysličení krve. Majitelé třetí generace prstenů by tak již mohli zaznamenávat srdeční frekvenci i během cvičení a zobrazovat si informace o obnovení srdeční činnosti po dokončení tréninku.

oura ring 1 500x745x

Zdroj: Oura

Další významnou novinkou bude také schopnost prstenu předpovídat menstruační cyklus, neboli periodu. Prsten dokáže na základě zaznamenávání změn teploty díky teplotním senzorům a na základě zpětné vazby uživatele vyhodnocovat nasbíraná data. Měl by tak predikovat počátek menstruačního cyklu až třicet dní předem. Generální ředitel společnosti Oura – Harpreet Rai sdělil, že je funkce predikce periody pouze začátkem působení Oury v této oblasti. Podle jeho názoru se do této oblasti na poli nositelných zařízení stále poměrně málo investuje.

Podle studie, která byla provedena ve spolupráci s výzkumníky Kalifornské univerzity v San Diegu, se ukázalo, že na základě metody měření změn teploty, která se používá pro určení možného těhotenství, byl Oura Ring velmi přesný a dokázal predikovat těhotenství mnohem dříve, než klasický domácí těhotenský test. Úřad FDA již udělil povolení společnosti Natural Cycles využívat Oura Ring ke sběru dat o teplotě, což je významným krokem pro společnost Oura ve zdravotnické oblasti

Novou generaci Oura bude možná propojit se zařízeními, jako jsou Apple Watch nebo Withings ScanWatch, a přenášet do nich měřená data. Tato možnost bude dostupná pro uživatele během příštího roku. Oura rovněž nově přinese placené členství v rámci své aplikace, jehož měsíční poplatek je stanoven na 5,99 dolarů a pravděpodobně přinese prémiové funkce. Prsten Oura Ring by se měl na trh dostat 15. listopadu.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat