Microsoft představil Surface Duo 2 s vylepšenými fotoaparáty a 90Hz displeji

Microsoft představil Surface Duo 2 s vylepšenými fotoaparáty a 90Hz displeji
2021-09-23T06:30:10+02:00
• 23. 9. 2021

Zdroj: Microsoft

Od doby, co Microsoft uvedl svůj první ohebný smartphone, uběhla již nějaká doba. První generace Surface Duo navíc nesklidila příliš mnoho úspěchu. Za svou cenu nabízel podprůměrné fotoaparáty, nepříliš odladěný software a ohebnou konstrukci v odlišném stylu jako konkurence, což by mohl napravit nově představený Surface Duo 2. Druhá generace smartphonu od Microsoftu nabízí větší displeje s 90Hz obnovovací frekvencí, vylepšené fotoaparáty, nebo také lehce odlišnou konstrukci ohebného kloubu.

Microsoft ukázal mobil s Androidem a se dvěma displeji

Microsoft Surface Duo 2

Na první pohled se novinka příliš neliší od svého předchůdce, zařízení má stále 2 menší displeje namísto jednoho ohebného. Jejich úhlopříčky nepatrně narostly z 5,6 palců na 5,8 palců. Po otevření zařízení displeje společně narostou na 8,3 palců, celkové rozlišení je 2688 x 1892 pixelů. Konečně jsme také dočkali 90Hz obnovovací frekvence. Jedná se o OLED panely, nechybí podpora HDR10 a maximální jas se vyšplhal na 800 nitů. Oba displeje kryje také tvrzené sklo Gorilla Glass Victus, směrem ke kloubu jsou navíc oba zakřivené, díky čemuž v zavřeném stavu mohou sloužit jako náhrada Always-on displeje a zobrazovat notifikace, stav baterie nebo čas.

RWGyar 1399x600x

Zdroj: Microsoft

Pozadu nezůstala ani hardwarová stránka, Microsoft se u Surface Duo 2 poučil a nasadil zde ten nejvýkonnější hardware. V zařízení tepe Snapdragon 888 doplněný o 8GB operační paměť a tři velikosti úložiště – 128, 256 a 512 GB. Díky použitému procesoru tak bude možné smartphone připojit k sítím páté generace. Baterie dostala vzhledem k velkým displejům pouze průměrnou kapacitu 4 449 mAh, o rychlosti nabíjení se výrobce nezmiňuje. Surface Duo 2 podporuje také nový stylus Surface Pen 2, který je možné bezdrátově nabíjet přímo z těla smartphonu. Microsoft si vyhrál také s vylepšením jeho používání, během psaní na displej zařízení bude lehce vibrovat, což má imitovat psaní perem na papír.

RWGsZb 1920x720x

Zdroj: Microsoft

Značného vylepšení doznaly také fotoaparáty, namísto jednoho 11MPx senzoru zde máme rovnou 3 čočky. Hlavní fotoaparát nabízí rozlišení 12 MPx, světelnost f/1,7 a optickou stabilizací, dále jej pak doplňuje 16MPx ultraširokoúhlý objektiv a také 12MPx teleobjektiv s 2x optickým zoomem. Mimo modul fotoaparátů je umístěn také ToF senzor, na přední straně se ukrývá 12MPx selfie kamerka.

RWGnS8 1920x720x

Zdroj: Microsoft

Předobjednávky Microsoft Surface Duo 2 začínají již dnes, cena startuje na 1 499 dolarech za 128GB verzi. Za verzi s 256 a 512GB úložištěm si Microsoft řekne 1 599, potažmo 1 799 dolarů. Novinka bude dostupná v USA, Spojeném Království, Kanadě, Francii, Německu a Japonsku, zda a kdy se podívá také na náš trh ale prozatím nevíme.

Zdroje: 9to5google.com, microsoft.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat