LG oznamuje nový typ krytí ohebného displeje, má být tvrdý jako sklo

LG oznamuje nový typ krytí ohebného displeje, má být tvrdý jako sklo
2021-09-11T19:30:05+02:00
• 11. 9. 2021

Zdroj: Techcrunch.com

Jihokorejské LG sice již před nějakou dobou trh s mobilními telefony opustilo, stále se jedná o jednoho z největších výrobců displejů vůbec. A právě displejů se týká jedna oznámená novinka, kterou společnost chystá. LG totiž má vyvíjet nový typ krytí ohebného displeje, jehož povrch má být tvrdý stejně jako sklo, z čehož by v budoucnu mohly těžit zejména ohebné smartphony.

Odolnější ohebné smartphony

Dle vyjádření společnosti v novém povrchu displeje není žádný plast, díky čemuž výrobci budou moci rovnou své displeje překrýt, aniž by bylo nutné zásadní přepracování samotného panelu. Velkou výhodou je také možnost ohýbání směrem dovnitř i ven. LG toto nové „sklo“ nazývá Rear Folding Window (zadní sklopné sklo) a již dle očekávání s ním bude mířit zejména na využití v ohebných smartphonech. Společnost se kromě smartphonů údajně snaží tuto technologii zavést také do tabletů a notebooků.

window 8500 850x546x

Zdroj: Phone Arena

Hlavní výhodou nového skla oproti dosavadním krycím vrstvám ohebných smartphonů je jeho tvrdost. Korejská chemická společnost uvádí, že nový materiál bude tenčí než stávající tvrzená skla, zároveň ale poskytne stejnou tvrdost. Novinka však bude stále stejně flexibilní jako současná řešení. LG se také zaměřilo na pomačkání skla v otevřeném stavu zařízení, to má být u nového typu skla mnohem méně viditelné. Právě lehký ohyb je totiž jedním z hlavních vad na kráse současných ohebných panelů.

Dle vyjádření LG Chem je nový typ skla také velice odolný. Společnost jej podrobila testu 200 000 ohnutí a stále si zachoval své původní vlastnosti. Lehké zklamání se ale pojí se spuštěním produkce, LG ji plánuje až na rok 2022, přičemž masová výroba bude zahájena až v roce 2023.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat