Huawei v Q2 2021 ztrácí na Apple a Xiaomi, přesto patří mezi 3 nejpopulárnější výrobce

Huawei v Q2 2021 ztrácí na Apple a Xiaomi, přesto patří mezi 3 nejpopulárnější výrobce
2021-09-17T16:29:03+02:00
• 18. 9. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Counterpoint se dloudobě zabývá statistikami prodejů a nyní zveřejňuje prodeje výrobců elektroniky na hlavních trzích za druhé čtvrtletí letošního roku. Lehce překvapivé z poskytnutých grafů je zejména informace, že čínský Huawei i přes americké restrikce stále patří mezi 3 nejpopulárnější výrobce, celkový podíl na trhu však pomalu klesá.

Huawei na ústupu

Ze zveřejněného grafu je jasně vidět, že globálnímu trhu vládne společnost Apple s 57% podílem trhu, což je oproti 48 % ve stejném období loňského roku nárůst. Na ústupu je společnost Samsung, které klesl podíl z 22 na 17 %, mnohem větší propad však zaznamenal Huawei. Ten se ze 17% podílu propadl na pouhých 6 %. Narozdíl od Samsungu a Huaweie společnosti Xiaomi a Oppo zaznamenaly růst ze 4 na 6 %, potažmo ze 2 na 5 %.

global premium segment market share 696x341 696x341x

Zdroj: Gizmochina

Menší prodeje Huawei jsou odůvoditelné zejména díky sankcím ze strany USA, kvůli nimž společnost nesmí spolupracovat s americkými firmami, u Samsungu je pak na vině zejména produkční krize ve Vietnamu. Samsung však letos nasadil velice agresivní cenovky u svých ohebných novinek, očekává se tak výrazný růst tržního podílu.

global market share region wise 696x209 696x209x

Zdroj: Gizmochina

Díru na trhu, kterou zůstala po Huawei postupně začínají zaplňovat konkurenční společnosti Oppo a Xiaomi, v domovské Číně však na Huawei lehce ztrácí. Ty investují nemalé prostředky do vývoje, Oppo navíc také před nějakou dobou oficiálně vstoupilo na evropský trh.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat