Mediatek představil Helio G96 a G88, nové herní procesory

Mediatek představil Helio G96 a G88, nové herní procesory
2021-07-16T16:30:21+02:00
• 16. 7. 2021

Zdroj: Mediatek

Mediatek zaujal pevné postavení na trh až s příchodem procesorů Dimensity s přímou podporou sítí páté generace. Ty jsou velmi konkurenceschopné, i po stránce výkonu. Ve své nabídce má také sérii Helio G, což jsou herně zaměřené procesory určené spíše pro střední třídu mobilů. I zde se společnosti podařilo vymanit se nepěkné pověsti z minulosti. Dnes jsme se dočkali dvou novinek v podobně Helio G96 a Helio G88.

Mediatek Helio G96

Model Helio G96 není zcela novým procesorem. Svůj základ má v Helio G95 z října minulého roku. Došlo ale na dost podstatných novinek. Základ je stejný, tedy 12nm výrobní technologie a dva clustery jader (2+6), i je stejná frekvence procesoru. K prvnímu vylepšení došlo u úložiště, kde je nově podpora pro UFS 2.2. Displej může mít stále Full HD+ rozlišení, ale může nabývat 120Hz frekvence místo původního limitu 90 Hz.

Grafika byla vyměněna za Mali-G57 MC2. Dále Mediatek udělal úpravu u LTE, kde došlo k navýšení na Cat-13 pro stahování. WiFi zůstala netknutá. Bluetooth je nově ve verzi 5.2 a došlo na vylepšení pozičních systémů, zejména je pak podpora pro QZSS L1+ L5 a Galileo E1 + E5a. Mobily s procesorem Helio G96 budou moci nabídnout až 108MPx senzor pro focení, což je další skok z původních 64 MPx.

MediaTek Helio G96 G88 1200x675x

Zdroj: Mediatek

Mediatek Helio G88

Stejně jako u modelu Helio G96, tak i Helio G88 je vylepšenou variantou dřívějšího procesoru, v tomto případě vychází z Helio G85 z května minulého roku. I zde došlo k podobnému vývoji, zejména pak v podpoře foťáků. Procesor si polepšil z 48 MPx na 64 MPx. Displeje mohou nově nabídnout až 90Hz frekvenci. Grafický čip je stále Mali-G52, jen ve verzi MC2 a pracuje na frekvenci 1 GHz, což je ale jen skok o 50 MHz. Zbytek součásti jsou stejné, i v případě konektivity.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat