Signal brzy umožní posílat obrázky ve vysoké kvalitě

Signal brzy umožní posílat obrázky ve vysoké kvalitě
2021-05-15T13:30:05+02:00
• 15. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aplikace Signal se stala velmi oblíbenou alternativou k dalším službám, jako je WhatsApp, Messenger nebo Telegram. Aktuální beta verze odhaluje, že by Signal mohl již brzy umožnit zasílání fotografií a obrázků ve vysoké kvalitě.

Signal bude posílat obrázky a fotky až ve 4K kvalitě

WhatsApp i Facebook Messenger obrázky a fotografie komprimují. Děje se to proto, aby nedocházelo ke zbytečnému zatížení serverů poskytovatele, a také proto, aby se snížily nároky na kapacitu datové sítě. S tím jde ruku v ruce to, že kvalita fotografií a obrázků je výrazně redukována, což nemusí každému vyhovovat.

Signal nyní, v beta verzi aplikace pro Android s označením 5.11.0, přichází s možností před odesláním vybrat, v jaké kvalitě bude fotografie odeslána. Na výběr bude standardní kvalita, které je rychlejší a šetří data, nebo bude možné fotografii odeslat ve vysoké kvalitě. Pro představu. Pakliže budete posílat obrázek s rozlišením 6 944 x 9 248 pixelů a velikosti 11,6 MB, ve vysoké kvalitě jej příjemce obdrží v rozlišení 3 075 x 4 096 pixelů a velikosti 1,4 MB. V případě odeslání ve standardní kvalitě příjemce obdrží obrázek v rozlišení 1 201 x 1 600 pixelů a velikosti 204 kB.

signal 4k 685x752x

Zdroj: Android Police

I přesto, že většina uživatelů kvalitu obrázků neřeší, je tato novinka rozhodně vítána. Například konkurenční Telegram umožňuje odesílání obrázků a fotografií v původní kvalitě. WhatsApp by mohl v plné kvalitě odesílat také, nicméně by bylo nutné obrázky odesílat jako dokumenty, což postrádá smysl.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat