Opera přináší svůj herní prohlížeč na mobilní zařízení

Opera přináší svůj herní prohlížeč na mobilní zařízení
2021-05-27T09:30:10+02:00
• 27. 5. 2021

Opera GX; Zdroj: Opera

Opera v roce 2019 představila nový prohlížeč Opera GX, který byl určen pro hraní her. S tím, jak postupem čau rostl počet uživatelů, přibývala také různá vylepšení a úpravy, mezi nejoblíbenější patří světelné efekty Chroma od Razeru. Letos v lednu Opera koupila společnost YoYo Games stojící za vývojářskou platformou GameMaker Studio 2 pro rozšíření počtu uživatelů. Společnost se chystá fanouškovskou základnu tohoto prohlížeče ještě více rozšířit, začíná totiž testovat také jeho mobilní verzi pro operační systémy Android a iOS.

Hry pro smartphony v roce 2020 utržily 75 mld. dolarů a tvoří tak téměř polovinu herního trhu

Prohlížeč s pokročilými úpravami pro hráče

Prohlížeč Opera GX na první pohled působí jako zcela běžný prohlížeč, má ale pár vlastností navíc určené právě pro hráče. Uživatel si může nastavit limity využití operační paměti, procesoru, ale také i nastavení sítě. Nachází se zde také speciální tlačítko, které umožňuje rychlejší přístup k funkcím, jako je vyhledávání a otevírání či zavírání karet. Při exportu prvků z her je tlačítko také využívat vibrace a zpětnou haptickou odezvu. Mobilní verze také podporuje synchronizaci s desktopovou verzí, kdy pomocí naskenování QR kódu můžete přenášet soubory do velikosti až 10 MB, odkazy, YouTube videa či fotky. Prohlížeč má v sobě také integrovaný blokátor reklam a zabezpečení proti těžbě kryptoměn.

3f25e530 b95c 11eb bb4f f820d30f2ee6cf 675x380x

Zdroj: Opera

Společnost Opera tak tímto mobilním prohlížečem může zaplnit díru na herním trhu, čímž by se mohla více dostat ze stínu Chromu od Googlu. Opera uvádí, že k březnu toho roku měla Opera GX měsíčně 9 milionů aktivních uživatelů, což je oproti předchozímu roku nárůst o obrovských 190 %. Prohlížeč také velmi rychle roste díky serverům Discordu s 285 tisíci uživateli.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat