Meizu použije Harmony OS od Huawei

Meizu použije Harmony OS od Huawei
2021-05-29T15:00:59+02:00
• 29. 5. 2021

Zdroj: Meizu

Již druhého června společnost Huawei představí první produkty s novým operačním systémem Harmony OS. Ten je sice zatím založen na Androidu, ale později by se měl kompletně osamostatnit. Zatím je tedy spíše ve stádiu přechodu z jedné platformy na druhou. Nějakou dobu se proslýchá, že Huawei shání partnery pro tento nový systém a zřejmě zde máme první společnost, která použije Harmony OS.

Huawei chce letos Harmony OS na 300 milionech zařízeních

První partnerství?

Společnost Meizu se pochlubila na sociálních sítích, že již 31. května dojde na představení prvního produktu se systémem Harmony OS. Mělo by se jednat o chytré hodinky. Sice zatím nemáme potvrzené specifikace, ale podle náznaků nabídnout procesor Snapdragon Wear 4100, přičemž se nabídne také podpora pro eSIM. Bude tak možné využívat mobilní připojení a možná se nabídne i telefonování.

Meizu HarmonyOS 1 640x1256x

Zdroj: Meizu

Kromě toho se spekuluje, že Harmony OS nebude ve své čisté podobě. Měla by se nabídnout nadstavba Flyme OS od Meizu. Takže ve své podstatě se bude jednat o „překopaný“ Android uvedený pod značkou Harmony OS a ještě s úpravami od Meizu. Sice se může zdát, že se jedná o poměrně zásadní věc, ale je otázkou, jestli tyto hodinky vůbec vstoupí se systémem Harmony OS na globální trh.

Odhadujeme, že globální verze hodinek bude mít standardní Wear OS od Googlu a varianta s Hamony OS bude určena pro čínský trh. Ostatně Google nemůže působit v Číně. Je zde tedy teoretická pravděpodobnost, že právě Huawei zaujme tuto pozici a sjednotí čínský trh pod Harmony OS.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat