Huawei chce letos Harmony OS na 300 milionech zařízeních

Huawei chce letos Harmony OS na 300 milionech zařízeních
2021-04-16T19:30:30+02:00
• 16. 4. 2021

Zdroj: Huawei

Uplynula již nějaká doba od restrikcí ze strany USA, které mířily na společnost Huawei zakázaly jí spolupracovat s americkými firmami. Kvůli absenci Google služeb v mobilních telefonech Huawei tak tento výrobce vyvíjí svůj vlastní systém HarmonyOS, jenž by měl být v blízké době spuštěn. I když společnost tento svůj systém prozatím nenasadila na žádné zařízení, má s ním poměrně velké ambice.

HarmonyOS na 300 milionech zařízení ještě letos?

Ačkoliv to může znít šíleně, Huawei skutečně plánuje mít svůj operační systém na 300 milionech zařízení. Do vývoje neustále investuje nemalé prostředky a nyní také sdílela nově navázané spolupráce s 20 výrobci hardwaru a 280 softwarovými vývojáři. Od těchto spoluprací si společnost slibuje rostoucí počet zařízení s HarmonyOS.

IMG20201102150309 3456x4608x

Huawei Mate 40 Pro; Zdroj: Dotekománie

Počet 300 milionů může možná znít až příliš ambiciózně, dosažení tohoto čísla však úplně nereálné být nemusí. HarmonyOS totiž má být multiplatformní systém, který bude určen nejen pro mobilní telefony, ale také například chytrých hodinkách či televizích. Z daných 300 milionů zařízení však Huawei chce, aby alespoň 100 milionů zařízení mělo HarmonyOS nainstalováno již výroby. Takové prognózy jsou možná ambiciózní až příliš a bude těžké je splnit.

Společnost Huawei také potvrdila, že mnoho jejich smartphonů bude mít možnost přejít z Androidu na HarmonyOS, konktrétní seznam ale prozatím zveřejněn nebyl.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat