Leica údajně ukončuje spolupráci s Huawei a hledá nového partnera. Nabízí se Xiaomi, Honor či Sharp

Leica údajně ukončuje spolupráci s Huawei a hledá nového partnera. Nabízí se Xiaomi, Honor či Sharp
2021-05-18T18:00:45+02:00
• 18. 5. 2021

Zdroj: Dotekománie

Když před lety čínský Huawei začal spolupracovat na fotoaparátech svých smartphonů s renomovanou společností Leica. Jako první vlaštovka této spolupráce se zrodil Huawei P9 (recenze), poté Mate 9, P10, atd. až po nejnovější modely P40 Pro (recenze) a Mate 40 Pro (recenze). Od té doby se smartphony Huawei P a Mate řadily mezi fotografickou špičku. Dle interních zpráv společnosti Huawei se ale tato spolupráce zjevně chýlí ke konci, přičemž P50 (Pro) má být poslední smartphone z dílny Huawei, který se bude pyšnit logem Leica na zádech.

Xiaomi, Honor, Sharp, nebo dokonce všichni?

Informace o konci spolupráce pochází z twitterového účtu známého tipéra zaměřeného na Huawei a Intel. Dle něj německá společnost Leica hledá nového partnera na poli smartphonů, u který by se mohla podílet na vývoji fotoaparátů. Ve hře má být trojice výrobců, konkrétně Xiaomi, Honor a Sharp, jehož AQUOS R6 může být první vlaštovka. Stále je zde ale také možnost spolupráce s více výrobci najednou. Podobné strategie se drží například společnost ZEISS, která spolupracuje s HMD Global, potažmo Nokií, Sony nebo vivem.

gsmarena 002 7 1200x709x

Rendery Huawei P50; Zdroj: Waqar Khan

Není jisté, zda se tato spolupráce opravdu blíží ke konci, nebo co k ní vede. Je možné, že tato spolupráce zasahuje do sankcí uvalených na Huawei, nebo zkrátka jen vypršelo období a německý výrobce fototechniky se poohlíží jinam. Společnost Leica tyto spekulace okomentovala tím, že spolupráce doposud pokračuje a alespoň ještě Huawei P50 bude nést její logo, k dění v budoucnu se ale vyjádřit odmítla.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat