Jak se zorientovat ve světě alarmů? sponzorovaný článek

Jak se zorientovat ve světě alarmů? [sponzorovaný článek]
2021-05-31T16:37:32+02:00
• 30. 5. 2021

Fire security equipment and blueprint on a table. Good for security servise engeniering company site or advertising

Pořídit si alarm napadlo už každého z nás. Pokud už nějaký nemáte doma, na zahradě, na chalupě nebo v garáži, zvažte investici do vaší bezpečnosti teď. Na trhu je k dostání mnoho druhů a možností. Pomůžeme vám se rychle zorientovat.

Různé druhy alarmů

Jednoduchý domácí alarm se hodí pro bezpečnost bytu, když jste na dovolené nebo služební cestě. Při neoprávněném vstupu se spustí hlasitá siréna, která má výstražnou i odstrašující funkci. Alarmy do domácího prostředí se skládají také z čidel pohybu, které zaznamenají neoprávněné vniknutí. Pohybový alarm umí zapojit větší množství těchto čidel.

Alarm na kouř, na plyn

Alarm, který zajistí váš příbytek proti požáru nebo úniku plynu, by měl být v moderním bytě samozřejmostí. Může zachránit majetek i životy.

Alarm na vibrace

Alarm na vibrace se zase vyplatí, máte-li doma děti. Kolem bazénu můžete umístit jeho čidla a chránit tak dítě před utonutím.

Drátový nebo bezdrátový?

Instalace drátového alarmového systému je složitější, ale jeho provoz je pak bez práce. Bezdrátový je jednodušší na umístění, musíte se o něj ale starat.

Domácí alarm by měl pokrýt celou plochu bytu, klíčové vchody a místa. Ověřte si hlasitost signalizace, jestli je dostatečná, a vyberte správný typ připojení. Na výběr máte: GSM, Bluetooth, WiFi, Ethernet, rádiové vlny nebo nejnovější připojení přes ZigBee.

Chytrý alarm

Máte-li chytrý telefon, propojte ho s chytrým alarmem. Můžete pak na své mobilu sledovat třeba kamerové záznamy nebo živou kameru.

Něco vám chybí? Podívejte se na příslušenství

Můžete pořídit náhradní pohybové senzory na rozšíření nebo za poškozené kusy. Prodává se i dálkové ovládání v podobě přívěsku, klíčenky nebo klávesnice. Dokoupit můžete také senzory jiných druhů a vytunit tak domácí bezpečnostní systém na vyšší level.

Alarmy pro firmy, budovy, bezpečnostní agentury

Větší objekty jako firmy, školy, sklady mívají důmyslnější systém zabezpečení a bývají většinou napojeny na bezpečnostní agentury. Ty v případě spuštění alarmu nejdřív ověřují, jestli je požadavek výjezdu oprávněný a vylučují omyl. Často se stává, že čidlo spustí nezavřené okno v budově nebo špatně zabezpečené dveře, místnost. Pracovníci bezpečnostní agentury jsou většinou v dosahu desítek minut, takže při výjezdu jsou brzy na místě a zkontrolují nebo zasáhnou v hlídaném objektu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat