Jak vybrat masážní lehátko? sponzorovaný článek

Jak vybrat masážní lehátko? [sponzorovaný článek]
2021-05-31T16:34:48+02:00
• 30. 5. 2021

Concept of healthcare and female beauty. Masseuses make a massage of a girl. Woman in a spa salon.

Víte, že ve světě se praktikuje něco kolem 160 druhů masáží a masážních terapií? Kdo by neznal některou z technik, které mohou stimulovat nebo naopak uklidňovat, vždycky by ale měly pozitivně ovlivňovat lidský organismus. Správně provedené masáže jsou velmi prospěšné. Důležitým faktorem je jednak naprosto profesionální masér, a potom samozřejmě správné masážní lehátko aneb masážní stůl.

Jak ho vybrat?

Masážní lehátko používají maséři, fyzioterapeuti a také kosmetičky – většina těchto stolů je univerzálních a velmi dobře se dají přizpůsobit tomu kterému úkonu.

Tento skvělý pracovní nástroj si můžeme rozdělit na dvě základní skupiny, z nichž každá má své klady.

  • Elektrické masážní lehátko
  • Masážní lehátko skládací, přenosné

Prvním velkým rozdílem, který je naprosto zásadní, je cena. Je nasnadě, že elektrická varianta je dražší – pořizovací cena se pohybuje kolem 20.000 Kč. Nejlevnější seženete cca kolem 14.000, ale k dostání jsou i lehátka za víc než 75.000 Kč. Jsou většinou na kolečkách, takže tím se usnadní eventuální přesun. Kolečka jsou samozřejmě opatřena brzdou – nemusíte se bát, že pod rukama masérovi ujedete.

Elektrické stoly se dají polohovat, takže si je podle potřeby vyvezete výš nebo spustíte níž, dají se naklápět i sklápět – to vše velmi ocení právě maséři, protože jejich záda a ruce tolik netrpí, když si výšku přizpůsobí momentální potřebě.

A přenosná lehátka?

Mají jednu velkou nespornou výhodu – můžete je složit do celkem úhledného většinou čtvercového tvaru a postavit je za skříň nebo do jiného úkrytu, a rozbalit je, až je budete potřebovat. Rozkládají i skládají se velmi lehce – stačí trocha zručnosti, a nepotřebujete k tomu většinou žádného pomocníka. Dodávají se s příslušenstvím, jako je podhlavník, područky, různé kapsy na oleje a další pomůcky. Jako nezbytnou součást dostanete i velikou kabelu s popruhem, do které se lehátko se všemi doplňky pohodlně vejde.

A hmotnost?

Ještě před pár lety jste se nedostali pod 15 kg, ale dnes už většina lehátek váží pouhých 12 kg. A tady máme další výhodu – dají se přenášet a za klienty lze dojíždět docela pohodlně – tedy na kratší vzdálenosti.  Pro delší trasy doporučuji spíš auto… ve veřejné dopravě a pěšky se i těch 12 kilo docela pronese…

A na závěr důležitá věc:

Kvalitní masážní stůl musí mít otvor pro obličej – je to velmi důležité! Pak při terapii nebude trpět krční páteř a pacient se bude moci uvolnit a proceduru si náležitě užít.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat