Clubhouse je už bez pozvánek aktualizováno

Clubhouse je už bez pozvánek [aktualizováno]
2021-07-23T18:00:40+02:00
• 23. 7. 2021

Zdroj: Clubhouse

Aktualizováno 23. 7.

Služba Clubhouse odstartovala menší šílenství díky systému pozvánek, které jste potřebovali, pokud jste chtěli používat tuto novinku. Tato strategie pomohla mnohým aplikacím a nápadům. Můžeme například zmínit aplikaci Timely, kterou nakonec koupil sám Google. Clubhouse ale asi čekal až příliš dlouho, jelikož za jeho existenci všechny větší sociální sítě vytvořily svou vlastní verzi. Až nyní nepotřebujete pozvánku do služby Clubhouse. Otázkou je, jestli už není pozdě.

Aktualizováno 19. 5.

Minulý týden jsme se dočkali první verze aplikace Clubhouse pro Android, ale byla omezena jen na některé země. Dnes zde máme oficiální vydání v rámci předběžného přístupu. Sice aplikaci nainstalujete a projdete registrací, i tak nebude ještě plně k dispozici. V podstatě budete ve frontě. Případně musíte mít pozvánku od existujícího člena aplikace.

Původní článek 10. 5.

Aplikace Clubhouse odstartovala nový trend v rámci komunikace přes internet. Jednoduchý audio chat se stal natolik populární, že se větší sociální sítě pustily do vývoje podobné funkcionality. V tuto chvíli se dá považovat Twitter za největšího konkurenta, jelikož nabízí svou alternativu v podobě Spaces pro obě platformy, Android i iOS. Clubhouse ale byl jen pro iOS, přičemž na Android verzi se začalo pracovat později.

Twitter Spaces přichází na Android, i do Česka [aktualizováno]

Clubhouse pro Android

Společnost uvedla, že se pracuje na verzi pro Android, přičemž by měla být dostupná během léta. V týdnu se objevily informace, že se začalo s beta testováním, ale bylo určeno pro uzavřený okruh uživatelů. Nyní firma zveřejnila beta verzi pro Android a je již k dispozici ke stažení.

Bohužel i tato veřejná beta verze je značně omezená. V tuto chvíli ji mohou testovat jen uživatelé v USA, přičemž v horizontu týdnů se okruh beta testerů rozšíří o další anglicky mluvící země. Kdy se dostane na všechny krajiny světa, i v rámci testování, není jasné. Společnost neposkytla bližší informace.

unnamed 3 503x895x unnamed 2 503x895x unnamed 1 1 536x952x

Zdroj: Clubhouse

Clubhouse omezil možnost stahování skrze Obchod Play, takže pokud máte zájem, můžete se předběžně zaregistrovat. Jakmile bude aplikace dostupná pro vás, Obchod Play vás bude informovat prostřednictvím notifikace.

Zdroje: engadget.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat