Skla Gorilla Glass DX/DX+ míří do mobilů

Skla Gorilla Glass DX/DX+ míří do mobilů
2021-07-23T16:30:38+02:00
• 23. 7. 2021

Ilustrativní obrázek; Zdroj: Sony

1

Nejslabším článkem mobilních telefonů je rozhodně displej. Společnost Corning se již mnoho let snaží vytvořit takové sklo, které nabídne jen ty nejlepší vlastnosti a odolnost. Nejnovějším počinem je Victus, přičemž je zpravidla u dražších mobilů. Corning pracuje také na flexibilním skle, respektive ochranné vrstvě pro ohebné smartphony a tablety. Dnes zde máme ale novinku pro mobily, tentokrát pro samotné foťáky na zadní straně.

Gorilla Glass DX/DX+

Společnost uvedla skla Gorilla Glass DX/DX+, u kterých se zaměřila samozřejmě na odolnost a také průchodnost světla. U standardních ochranných skel foťáků u mobilů projde 92 % světla do senzoru. U skel Gorilla Glass DX/DX+ došlo k značnému vylepšení a tato hodnota se zvětšuje na 98 %.

Důležitou vlastností je odolnost proti poškrábání. Níže můžete vidět výsledky laboratorního testování skla Gorilla Glass DX. Jde vidět, že neodolalo, ale množství škrábanců je menší. Díky tomu bude také méně artefaktů na výsledných fotkách. Například to snižuje aberaci.

Screenshot 17 1076x342x

Zdroj: Corning

Gorilla Glass DX+ je na tom o poznání lépe. Výsledky ukazují ještě menší množství poškození, přičemž společnost uvádí, že sklo Gorilla Glass DX+ skoro dosahuje na vlastnosti safírových skel. Ty jsou sice nejodolnější, ale mají komplikovaný proces výroby, jelikož se vlastně jedná o krystal.

Screenshot 18 955x362x

Zdroj: Corning

Možná se vám zdají skla Gorilla Glass DX a Gorilla Glass DX+ povědomá. Corning je totiž uvedl již před třemi lety, ale tehdy byla určena jen pro nositelnou elektroniku, tedy chytré hodinky a náramky. Zřejmě se podařilo upravit výrobu natolik, že je lze vyrábět ve zmenšené formě pro ochranu foťáků na mobilních telefonech.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mohu potvrdit. Mám to sklo na hodinkách a ani škrábanec. A to je nosím na pravé ruce, kde je riziko poškození daleko větší

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat