Chcete opravdu bezpečný messenger? Vyzkoušejte službu Session

Chcete opravdu bezpečný messenger? Vyzkoušejte službu Session
2021-05-13T11:30:39+02:00
• 13. 5. 2021

Zdroj: Chad Mann Projects

Když letos Facebook oznámil u své služby WhatsApp změnu zásad o ochraně používání, zvedla se veliká nevole mezi uživateli, kteří začali přecházet ke konkurenčním platformám. Mezi ty patřily nejčastěji komunikátory Telegram a Signal.

Je Session nejbezpečnější komunikační službou?

Kromě těchto dvou ale existuje mnohem více chatovacích služeb jako například Threema nebo Wickr. Je zde ale ještě jedna a ta tvrdí, že je bezpečnější než veškerá konkurence. Nese název Session a přichází se zcela odlišným zabezpečením soukromí než ostatní.

Služba Session po vás, na rozdíl od konkurence, nebude vyžadovat žádné telefonní číslo, ani e-mail. Namísto toho je vytvořen jedinečný identifikátor, který zajistí šifrování veškeré komunikace a umožní propojení i více zařízení a jejich vzájemnou synchronizaci. Pokud budete chtít komunikaci přenést na další zařízení, bude nutné použít kombinaci tohoto ID a jedinečné fráze pro obnovení. Společnost Session tvrdí, že tento způsob komunikace je na rozdíl od ostatních, opravdu bezpečný a anonymní.

AndroidPIT session messenger id2 3840x2160x

Zdroj: NextPit

Zabezpečení zpráv funguje na principu end-to-end šifrování. Komunikaci tedy nemůže přečíst žádní třetí strana. Aby byla chráněna veškerá metadata, je používáno maskování naší IP adresy algoritmem podobným, jako je Tor.

Společnost Session také tvrdí, že používá decentralizovaný serverový systém, díky kterému je zajištěna vysoká dostupnost infrastruktury, na kterém celá služba běží. V případě výpadku jednoho nebo více serverů tak nehrozí výpadek služby jako celku. Bohužel daní za anonymitu jde ruku v ruce absence takových funkcionalit, jakými jsou například hlasové a video hovory nebo skupinové chaty.

E0cSQxHVIAEilLf 1592x986 1592x986x

Srovnání jednotlivých služeb z pohledu bezpečnosti. Zdroj: The NextWeb

Pokud ale hledáte pravděpodobně nejbezpečnější komunikační službu na trhu, je Session zřejmě tou správnou volbou. Donedávna byl za „nejbezpečnější“ komunikační službu považován Signal. Oznámení plánované podpory integrace plateb kryptoměnou MobileCoin však vyvolalo u mnoha uživatelů jisté pochybnosti.

logo-app Session - Private Messenger Oxen Project Zdarma ANDROID logo-app Session - Private Messenger Send messages, not metadata Zdarma iOS

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat