Sygic přichází na Android Auto, i v offline verzi

Sygic přichází na Android Auto, i v offline verzi
2021-04-05T19:30:17+02:00
• 5. 4. 2021

Zdroj: Sygic

1

Google oficiálně oznámil rozšíření dostupnosti Android Auto do dalších krajin, přičemž Česká republika patřila mezi ně. Samotné uvolňování je postupné. Dlouhou dobu poskytoval tento systém pouze navigace od Googlu, ale následně došlo k otevření pro alternativní služby. První jsme se dočkali navigace Sygic, jen byla dostupná v beta verzi. Dnes vychází stabilní verze.

Android Auto a Sygic

Společnost dnes oficiálně oznámila, že Sygic GPS Navigace je k dispozici pro Android Auto. Stačí propojit mobilní telefon se svým autem a následně lze využívat navigaci od této společnosti. Samozřejmě se zapracovalo na designu, takže vás čekají větší tlačítka pro pohodlnější ovládání.

2sSxrp0g s 864x576x J9tE zcQ s 864x562x

Zdroj: Sygic

Nabízí se možnosti jako upozornění na omezení rychlosti, prediktivní trasování předpovídající dopravní zácpy a jednoduchého asistenta pro jízdu v pruzích. K dispozici je také hlasové ovládání. Největší chloubou je i režim offline, takže ani slabé nebo žádné připojení nebude problém a navigace bude fungovat dál.

„Máme radost, že jsme byli přizvání jako partner s přednostním přístupem do knihovny aplikací Adroid for Cars a že Sygic je nakonec dostupný přes displeje vozidel jako skvělá navigační varianta. Věříme, že uživatelé ocení naše nádherné off-line mapy a také další funkce, díky kterým je Sygic spolehlivým a bezpečným průvodcem na silnicích, navíc vždy v souladu s nejnovějšími trendy uživatelského komfortu,“ uvedl Lukáš Dermek, produktový šéf ve společnosti Sygic.

Společnost uvádí, že dostupnost bude postupná, takže se může stát, že novinku nemusíte mít hned dnes k dispozici. Bohužel jsme se nedozvěděli nějaký přesnější plán rozšíření na globálním trhu. Zajisté se chystají i další podobné služby. Co nevidět bychom se mohli dočkat české aplikace Mapy.cz, kterou jsme si exkluzivně vyzkoušeli.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ivo Sklenář

25. 4. 2021, 21:42

Sygic v Android autu pouze v základní verzi s 2D mapou a bez funkcí. Za plnohodnotnou verzi Premium chtějí přes 1000kč…🙄🙄

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat