Google zřejmě pracuje na skládacím zařízení, ukazuje patent

Google zřejmě pracuje na skládacím zařízení, ukazuje patent
2021-04-18T20:27:14+02:00
• 19. 4. 2021

Pixel 5; Zdroj: Dotekomanie.cz

Skládací smartphony během poslední doby nabírají na popularitě, zejména díky malým rozměrům ve složeném stavu a následně velké pracovní ploše při rozloženém displeji. Skládací displeje však již nejsou výsadou pouze smartphonů, ale také už i notebooků/tabletů, jako třeba Lenovo ThinkPad X1 Fold (recenze).  Nedávno svůj první ohebný smartphone představilo také Xiaomi, a jak ukazují patenty společnosti Google, tento technologický gigant se také chystá vstoupit na trh s podobnými zařízeními.

Google Pixel Fold?

Dle zprávy od Patently Apple Google podal patent na Americký patentový úřad, který se týká skládacího zařízení. Tento patent ukazuje lehce odlišný způsob pantů, jaký jsme mohli vidět doposud, díky čemuž by se zařízení mělo rozložit až na velikosti smartphonu, tabletu, či dokonce netbooku. Google totiž údajně vyřešil problém, se kterým se měli potýkat ostatní výrobci ohebných zařízení.

6a0120a5580826970c0263e99e308a200b 800wi 800x1079x

zdroj: GizmoChina

Společnost nejprve vysvětluje nedostatky mechanismů ostatních výrobců, poté popisuje rozdíly, které mají podobné nedostatky řešit. Google tak vyvinul mechanismus, který zahrnuje sestavu závěsů s posuvným mechanismem a sadou ozubených kol. Tento mechanismus rotační pohyb mění na pohyb translační, který se přenáší z jedné strany těla na druhou. Jinak řečeno, nový kloubový mechanismus umožňuje přenášet rotační pohyb ohebného zařízení a docílit tak ohybů bez jakéhokoli deformace nebo zlomení.

I když se prozatím jedná o pouhý patent, je dobré vědět, že Google neusnul na vavřínech a snaží se dohnat konkurenci, která představila třeba i několik ohebných zařízení. Momentálně tedy známo, kdy a zda vůbec se ohebného zařízení od Googlu dočkáme, ale pohrávání si s myšlenkou, že bychom se blízké budoucnosti mohli těšit na zařízení pojmenované například Pixel Fold, zní skvěle.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat