Vodafone upravuje nosiče SIM karet, myslí na ekologii

Vodafone upravuje nosiče SIM karet, myslí na ekologii
2021-03-26T15:00:10+02:00
• 26. 3. 2021

Zdroj: Vodafone

V lednu mobilní operátor O2 oznámil, že zmenší balení SIM karty, respektive nosiče jako takového. Díky tomu dojde k úspoře plastu, tedy i vyprodukování škodlivin. T-Mobile na druhou stranu zpřístupnil možnost získat eSIM kartu přímo ze své aplikace. Nyní se přidává Vodafone.

Vodafone a SIM karty

Vodafone nasazuje také menší nosiče pro samotnou SIM kartu. Ostatně se jednalo o zbytečně velký kus plastu, který obsahuje mini, micro a nano SIM kartu. Vodafone tedy celou plastovou kartičku zmenšuje na polovinu, přičemž se to dotkne i samotného balení.

Dlouhodobě podporujeme řešení šetrná k přírodě. Snížení množství produkovaných plastů a papíru u SIM je navíc hmatatelné pro naše zákazníky, i když se pro ně z praktického hlediska nic nemění, protože velikost samotné karty zůstává stejná. Poloviční nosič SIM karty v novém hávu se jim dostane do rukou už od jara letošního roku,“ říká Zuzana Holá, ředitelka komunikace a udržitelnosti Vodafonu.

Operátor se chlubí, že díky tomuto kroku se za rok vyprodukuje o 3 tuny plastu a 2,25 tuny papíru méně. Dohromady se tak do ovzduší nevypustí 223 tun emisí oxidu uhličitého. Navíc dodává, že se jedná o ekvivalent spálení 111 tun uhlí nebo vyprodukování 50 automobilů.

SIM Vodafone 02 4000x2687x

Zdroj: Vodafone

Ve své tiskové zprávě se Vodafone také zmiňuje o eSIM kartách, které získávají pomalinku na popularitě. Dle Vodafonu až 20 % prodaných mobilů disponuje podporou virtuálním SIM karty, ale zároveň dodává, že na konci roku 2020 evidoval jen 20 000 zákazníků využívajících eSIM.

Bohužel zatím je dostupnost eSIM omezená, stejně jako její pořízení. Sice si ji můžete objednat přes různé kanály, ale zatím dojde jen ve formě QR kódu. V tomto ohledu je T-Mobile dál, jelikož jeho zákazníkům postačuje jen mobilní aplikace.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat