O2 představilo HALF SIM, T-Mobile naopak eSIM v aplikaci či na webu

O2 představilo HALF SIM, T-Mobile naopak eSIM v aplikaci či na webu
2021-01-28T20:31:09+02:00
• 27. 1. 2021

Zdroj: mccourier.com

6

Některé společnosti se snaží nabídnout nové produkty, možnosti a strategie v rámci omezení elektroodpadu, případně snižují zatížení životního prostředí. Některá řešení nejsou zcela dotažená do konce a spíše vypadají jen jako další marketingová snaha. Do boje za snižování odpadu vstupují i mobilní operátoři, ale každý jde jinou cestou.

O2 zmenší kartičku

Možná jste ani nevěděli, ale běžná velikost SIM karty se v podstatě rovná platební kartě. Postupem času jsme se dostali k velikostem jako mini, mikro a nakonec i nano. Než došlo k přechodu u mobilních telefonů na nejnižší velikost, bylo nutné řešit adaptéry. Mobilní operátoři tedy dávali SIM karty v běžné velikosti, přičemž záleželo na zákazníkovi, jakou velikost si zvolil.

Mensi SIM karty 2 1200x675x

Zdroj: O2

Mobilní operátor O2 se nyní chlubí, že standardní nosič bude jen poloviční velikost, přičemž tuto novinku prezentuje pod názvem HALF SIM. Díky této změně operátor ušetří 3 tuny plastu.

„V předchozích letech jsme byli svědky, že pro lidi, ale i větší a menší firmy byla recyklace jedním z prioritních témat. Poslední rok se ale situace díky covid pandemii obrátila zase naruby. A tak například vše, co není obaleno v plastu, je nyní potenciálně nebezpečné,“ vysvětluje Marie Mališková, CSR manažerka O2, a doplňuje: „V O2 jsme ale na životní prostředí nepřestali myslet a i nadále se snažíme recyklovat, s plasty zacházet co nejšetrněji a vymýšlet jejich úsporu. Kromě stále trvající kampaně na recyklaci telefonů jsou to nyní například menší obaly nových SIM karet.“

T-Mobile jde na to elektronicky

Mobilní operátor T-Mobile vsází na modernější způsob v podobě eSIM, tedy elektronické SIM karty. K jejímu nainstalování do mobilního telefonu je zapotřebí získat QR kód od operátora. T-Mobile jej zasílal nebo dával zákazníkům na papíře nebo plastu. Nově ale bude QR kód dostupný v elektronické podobě.

Screenshot 28 330x645x

Zdroj: T-Mobile

Konkrétně se nabízí v internetové samoobsluze nebo rovnou v mobilní aplikaci. Můžete si ho naskenovat z webu, nebo přes aplikaci. Případně rovnou vložit do mobilního telefonu z aplikace. Musíte mít aplikaci ale verzi 17.7.5 a vyšší (iOS) nebo 17.6.3 a vyšší (Android).

Sice řešení od T-Mobile jde dál a není potřeba materiálu navíc, ale nebude mít takový dopad jako u O2, jelikož podpora eSIM není zatím moc rozšířená. Jen několik top modelů na trhu podporuje tento typ SIM karty, tedy eSIM.

Zdroj: Tiskové zprávy

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Černý

28. 1. 2021, 20:21

Android 17.6.3? On je už venku?

Přemysl Vaculík

VIP 28. 1. 2021, 20:31

Upraveno, snad je to pochopitelnější.

Jaroslav Jaroslav

27. 1. 2021, 19:47

T-mobile a tim bojuje uz dost dlouho a funguje jim to asi tak jako 737 Max.. Pisete článek jako by to bylo v provozu, ale neni, tak proto to hulení…

Jaroslav Jaroslav

27. 1. 2021, 19:06

Kuci asi hulíte dobrý matroš. Po aktualizaci T mobile aplikace to již v menu není. Takže když si v Egyptě rozbijete fén, tak musíte mazat do cz pro vygenerování e-sim na prodejnu. A To se vyplatí.

Přemysl Vaculík

VIP 27. 1. 2021, 19:20

Děkuji za naše hodnocení, opravdu potěší. Zeptali jsme se T-Mobile a nyní řeší nějaké komplikace. V aplikaci to bude, jakmile opraví komplikace.

Petr Komárek

27. 1. 2021, 19:37

Trol…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat