Kompaktní Sony Xperia získává název a upřesňuje použitý procesor

Kompaktní Sony Xperia získává název a upřesňuje použitý procesor
2021-03-12T13:30:34+02:00
• 12. 3. 2021

Zdroj: @onleaks

1

Před nějakou dobou se objevily spekulace o reinkarnaci kompaktních smartphonů Xperia od japonského Sony, a nedávno dokonce unikly samotné CAD rendery zařízení. Původně se počítalo spíše s přídomkem Compact, nakonec se ale dost možná bude jednat o nástupce starší Xperie Ace, což se projeví také na konečném názvu zařízení.

Xperia 1 III na prvních renderech

Sony Xperia Ace 2

Původně se předpokládalo, že se v únoru dočkáme hned 3 nových Xperií – Xperia 1 III, Xperia 10 III a Xperia L5, nakonec ale Sony žádné novinky neuvedlo. Naopak se ale objevily rendery chystané kompaktní novinky a nově také modelové označení Xperia Ace 2, tedy druhá generace smartphonu  roku 2019.

Sony Xperia Ace; Zdroj: SonyRecocnisered.com

 

U nové Xperie Ace 2 budeme zřejmě moci počítat s 5,5 palcovým displejem s trochu větší bradou a kapkovitým výřezem, jak ukazují dříve zveřejněné rendery. Zadní strana pak skrývá podlouhlý modul fotoaparátu s dvěma čočkami a LED bleskem. Pokud se bude finální design držet těchto renderů, záda by tak měla být zcela rovná a modul fotoaparátu by měl splývat se zbytkem plochy.

Na pravém boku pak budou pro Sony již klasická ovládací tlačítka, tedy kolébka hlasitosti, zapínací tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů a nakonec ještě jedno. Vzhledem k tomu, že Sony na své smartphony stále umisťuje hardwarovou dvoupolohovou spoušť fotoaparátu, mohlo by se jednat právě o tento prvek. Na spodní straně pak nesmí chybět USB-C pro nabíjení, milým překvapením je pak 3,5mm jack na horní straně.

Sony Xperia XZ1 Compact; Zdroj: Dotekománie

Zdroje také uvádí, že Xperia Ace 2 by měla být osazena Snapdragonem 690 s podporou 5G. Pro focení by pak měl sloužit 13MPx hlavní snímač, 8MPx selfie kamera a dále nespecifikovaný sekundární senzor na zadní straně.

Co se týká data představení, to je zatím neznámé, stejně jako cenovka, jelikož ale Xperia Ace byla k dostání pouze v domácím Japonsku, stejný scénář lze očekávat i druhé generace.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Marián Macháček

13. 3. 2021, 16:15

Škoda

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat